10 ting du ikke vidste om brødrene Price

16x9

De to tv-kokke Adam og James Price er super populære, men hvor meget ved du egentlig om dem?

I øjeblikket kan man hver onsdag gense de populære madprogrammer med brødrene Price. Og hvor de fleste nok ved, at Adam og James er brødre, at de elsker mad og at de gerne bruger "rigeligt med smør", så er der også nogle ting, som man ikke ved om de to.

Derfor har vi samlet en top 10 liste over ting, som det måske ikke er alle, der ved om de to madglade brødre. Så test din viden af ved at se, hvor mange af nedenstående ting, du var klar over.

1. Navnet pĂĄ tv-serien stammer fra bog
Man skulle ikke tro, at det var et tilfælde, at spise rimer på Price, men det er det. Navnet på DRs populære serie er dog ikke et tilfælde. 'Spise med Price' er nemlig titlen på en kogebog, som brødrenes far udgav i 1973. Bogen er blevet genoptrykt, efter sønnerne tonede frem på tv-skærmene, og den kan således stadig købes i diverse boghandler.

2. Der er tre brødrene Price
Når man taler om brødrene Price, så tænker de fleste nok på Adam og James, som man kender fra tv. Men i virkeligheden er der tre brødre. Brødrenes far John Price fik nemlig en søn ved navn David Price med tv-producer Janne Clémen i 1976.

Selvom John Price fik et barn med en anden kvinde, så var han gift med Adam og James' mor Birgitte Price, indtil sin død i 1996 - hans hustru døde året efter. I bogen 'Brødrene Price' fortæller James Price, at han først hørte om halvbroderen som 22-årig af omveje. Her fortæller brødrene også, at de ikke har et forhold til deres yngre halvbror.

3. Ingen kokke i familien Price
Til trods for både Adams, James' og deres fars forkærlighed for mad, som har udviklet sig til, at de alle har været tv-kokke, så er der faktisk ingen uddannede kokke i familien Price. Faderen var uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole og var skuespiller, sceneinstruktør og sidenhen lærer på elevskolen. James Price er uddannet i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er komponist og kapelmester. Adam Price læste jura i fire år, men stoppede på studiet i 1990 for at forfølge drømmen om at blive manuskriptforfatter. Han har desuden været madanmelder på Politiken fra 1992 og frem til 2011.

4. Adam Price skrev 'Taxa', 'Anna Pihl' og 'Nikolaj og Julie'
Det viste sig at være en klog beslutning for Adam Price at springe fra jura-studiet. Allerede samme år debuterede han som del af forfatterholdet på satireserien 'Den gode, den onde og den virk'li sjove' på DR. Sidenhen har han stået bag en række af de mest succesfulæde serier på henholdsvis DR1 og TV 2. Her kan nævnes 'Taxa', Nikolaj og Julie', 'Anna Pihl' og senest 'Borgen', som han er i gang med næste sæson af netop nu.

5. James Price komponerede musik til 'Flemming og Berit'
Også storebroderen har haft stor succes i sit arbejdsliv. I 1983 og 1996 blev han udnævnt til Årets Revy Komponist. Og han har også komponeret musik til film og tv for eksempel til 'Flemming og Berit' og 'Madsen & co'.

6. Brødrene Price i Melodi Grand Prix
De to brødre komplementerer hinanden godt, og de har skrevet en del revytekster og numre til danske sommerrevyer sammen. De har også kastet sig ud i Grand Prix genren, i 1988 blev deres sang "Tid til lidt Kærlighed" med Snapshot nr. 2 i Dansk Melodi Grand Prix efter Kirsten og Sørens "Ka' du se hva' jeg sa'".

7. Kan fås som brætspil
Hvordan man kommer fra et tv-køkken til et brætspil skal ikke kunne siges. Men DRs mest populære tv-køkken kan også fås som spil. Her kan man komme indenfor i James og Adam Prices køkken og tage kokkekampen op med de madglade brødre.

8. Det har brødrene tilfælles med Claus Meyer
BĂĄde James og Adam er medlemmer af Det Danske Gastronomiske Akademi, som har eksisteret siden 1964 og er en forening af personer, som arbejder for at fremme mad- og mĂĄltidskulturen i Danmark.Med i foreningen er ogsĂĄ Claus Meyer.

9. Livretten er...
Adam Price har haft svært ved at pege på en dissideret livret. Men i dagbladet Information svarede han på læserspørgsmålet "Hvad er dit bedste måltid?" med følgende udsagn: "Jeg har fået lov til at spise på nogle af verdens bedste restauranter. Alligevel har de svært ved at nå de højder, min fars bøf stroganoff havde på en god dag. Og min mormors amagermad med koldt bøttesmør på sigtebrød og hjemmebagt rugbrød kommer lige bagefter". Det vides ikke, hvad James Prices livret er, men der er sikkert rigeligt med smør.

10. Så tætte er de to brødre
Ja her i sommerperioden er de to faktisk rigtig tætte. De har nemlig hver sit sommerhus med kun 4 matrikler imellem sig.

Fra i aften kan man gense 4. sæson af 'Spise med Price', hvor de to brødre rykker ind i deres nye tv-køkken. Det er på DR1 kl. 20.00.

Louise Vilsbøl (lvil@tv2.dk)