Fry's selvmordsforsøg skete under tv-optagelser

16x9

Det var i forbindelse med optagelserne til en BBC-dokumentar, at Stephen Fry forsøgte selvmord sidste år

Som det blev omtalt i nyhedsmedierne i går, forsøgte forfatter, komiker og tv-vært Stephen Fry at begå selvmord sidste år.

Selvmordsforsøget skete i forbindelse med optagelserne til en ny BBC-dokumentar om grupper, der kæmper imod homoseksuelle. Det skriver blandt andre bbc.co.uk.

Det var produceren bag programmet, der fandt Stephen Fry bevidstløs på hotellet. Han havde taget en blanding af piller og alkohol, hvilket fik ham til at krampe og derefter blive bevidstløs.

Stephen Fry lider af Bipolar Lidelse, hvilket kan få hans sindstilstand til at svinge - og ifølge Fry selv var sygdommen med til at presse ham ud i den livsfarlige situation på hotellet.

Dokumentaren vil blive vist på BBC
Dokumentaren til BBC handler om grupper i blandt andet Uganda og Rusland, der er imod homoseksualitet. Stephen Fry, der selv er homoseksuel, tager også til USA i dokumentaren, hvor en anti-homo-gruppe påstår at kunne "kurere" hans homoseksualitet.

Dokumentaren har arbejdstitlen 'Stephen Fry - Out there', og vil blive sendt på BBC senere på året. Gennem de to afsnit vil seerne kunne følge Fry udforske forskellige miljøer i verden med fokus på homoseksuelles liv i disse.

"Med overvejelser om sine egne erfaringer som en homoseksuel mand i rampelyset, sætter Stephen sig for at undersøge, hvad der ligger under folks fordomme, og hvorfor nogle mennesker føler sig så truet af homoseksualitet", udtaler en talsmand bag programmerne.

Rikke C. Bendixen, ricb@tv2.dk