Bubber: Er yogacenter i virkeligheden en sex-sekt?

16x9

I 'Danmark ifølge Bubber' undersøger Bubber, om Natha yogacenter er et skalkeskjul for en international sekt

På torsdag og ugen efter ser 'Danmark ifølge Bubber' nærmere på Natha Yogacenter, som kritiseres for sine metoder af en række afhoppere, der i dag har taget afstand fra skolen. I programmet udtaler de sig om deres oplevelser, og fortæller at der i virkeligheden er tale om en sekt, hvor omdrejningspunktet er sex.

Undervisningsleder på yogacentret, den rumænskfødte Mihai Stoian, er imidlertid utilfreds med tv-værten Bubber og produktionsselskabets Eyeworks' tilgang til sagen, og han skriver på hjemmesiden nathayogacenter.dk, at programmet fordrejer virkeligheden, ligesom han mener, at han ikke har fået lov til at komme til orde.

Udnytter mennesker økonomisk og seksuelt
Bubber, alias Niels Christian Meyer, erfarer, at Natha yogacenter og dens tantra-sex-afdeling bruger metoder, som man kender fra andre sekter.

- Jeg tror på, at det er en sekt, vi har med at gøre. Den hverver mennesker, som bliver udnyttet både økonomisk og seksuelt under dække af, at de bliver spirituelt udviklet, og som opfordres til at tage afstand fra familie og venner, siger Bubber til tvtid og tilføjer.

- Men det, der forarger mig allermest, er, at Natha-centret er støttet af Københavns kommune gennem puljen til folkeoplysende virksomhed, og at dine og mine skattekroner dermed er med til at finansiere det, konstaterer han.

Krævede særlig kontrakt for at medvirke
Yogascentrets leder, Mihai Stoian, udtrykker i sit blog-indlæg på hjemmesiden utilfredshed med, at han ikke kunne få lov til at stille særlige betingelser for at medvirke i programmet.

Stoian havde krævet, at Eyeworks/TV 2 skulle underskrive en kontrakt, der sikrede ham retten til at udvælge, hvilke af hans udtalelser, som måtte bruges i programmet, og at programmet kun kunne bringes, hvis han gav "en skriftlig godkendelse og accept" til det. Et krav, som han imidlertid blev nægtet, og derfor medvirker han slet ikke.

- Vi er kede af, at Mihai Stoian ikke ville medvirke i programmet på de helt almindelige vilkår, som vi arbejder med som presse, for vi vil gerne høre hans udlægning af sagen. Vi har gennem otte måneder givet ham masser af muligheder for at deltage. Men han fastholder nogle helt urimelige krav, som vi selvfølgelig ikke kan opfylde. For eksempel vil han have 500.000 kroner, hvis vi ikke overholdt hans kontrakt, herunder hans ret til at redigere programmet, siger Bubber, som er overbevist om, at programmet er juridisk og etisk forsvarligt.

- Vi har haft flere advokater til at se programmet igennem, og indholdet er fuldstændig "bulletproof". Men det er jo klart, at skolens undervisningsleder vil forsøge at "twiste" sagen, så det kommer til at se ud som om, at vi gør noget forkert, siger Bubber.

På billedet øverst ses Bubber sammen med Celia, der tidligere har været medlem af Natha Yogacenters inderkreds, men som nu står frem med kritik af centrets metoder.

Se første del af 'Danmark ifølge Bubber - Sekten?' på torsdag kl. 20.35 på TV 2

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk