Tv-krig sætter stopper for 'Dybvaaaaad'

Tobias Dybvad er nu tvunget til at stoppe sit succesrige, satiriske tv-show, da TV3 og SBS TV truer med sagsanlæg

Gennem to sæsoner har Tobias Dybvad lavet satire over TV3 og SBS TV's mange reality-programmer i 'Dybvaaaaad' på TV 2 Zulu. Men ifølge komikeren er det slut nu, da de to tv-stationer har sendt en mail og truet med sagsanlæg, hvis satireprogrammet fremover bruger flere klip fra reality-programmerne.

- Vi har forsøgt at holde os til reglerne for citatret, dvs. at bringe korte klip om aktuelle emner, som man debatterer. Og satireprogrammer må også gøre brug af citatretten. Men nu truer TV3 og SBS altså med at nedlægge forbud, og det er de måske i deres gode ret til. Det er svært at sige, da lovgivningen på området er lidt vag i det, siger Tobias Dybvad til tvtid (se Dybvads kampagnevideo øverst på siden).

- Burde se det som god reklame
Anden sæson af 'Dybvaaaaad' sluttede sidst i april, og her blev det lovet, at der ville komme en sæson mere. Et løfte, som Tobias Dybvad altså nu må trække tilbage. Men han forstår ikke TV3 og SBS.

- Personligt synes jeg, at de bare skulle se 'Dybvaaaaad' som god reklame. Men måske handler det slet ikke om, hvorvidt de har humor eller ej, men nok mere, at programmet er ved at nå en størrelse, hvor det betragtes som en seriøs konkurrent, lyder det fra Dybvad.

TV3: Ophavsret kan ikke gradbøjes
Hos TV3 er der imidlertid ingen tegn på formildelse, da man mener, at ophavsretten er brudt.

- TV3 har i programmet på TV 2 Zulu konstateret løbende brud på ophavsretten - og det kan ikke gradbøjes. 'Dybvaaaaad' bruger blandt andet klip fra TV3s programmer til sin satire, og det sker uden aftale med TV3, siger TV3s pressechef Søren Hedman til tvtid og fortsætter.

- Det går naturligvis ikke, og derfor reagerer vi. Det har intet med indholdet i hans program at gøre. Han og TV 2 Zulu skal ligesom alle andre naturligvis respektere ophavsretten, konstaterer pressechefen.

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk