Nu plantes TV 2 Fri-træet: Direktøren tager fat

16x9

Et træ, der skal beskytte TV 2s nye kanal mod ondskab, er nu plantet.

Nu er TV 2s nye kanal snart klar til at sende. I hvert fald er potentielle onde ånder blevet verfet væk med et smukt egetræ.

Det skete da Merete Eldrup, der er administrende direktør i TV 2 og Maiken Wexø, der er chef for TV2 Networks, sammen med gartner og tv-vært Elizabeth Anderson plantede et værnetræ ved huset, der danner rammen for kanalen TV 2 Fri.

Træet har allerede fået kælenavnet Frihus-egen, og er plantet i haven på landstedet Krabbeslund, der ligger blot 60 meter fra Isefjorden.

Fantastisk premiere-vejr
-
I dag får danskerne en ny tv-kanal. Dette er et værnetræ, som skal værne om Frihuset, kanalen og alle dens medarbejdere, sagde Merete Eldrup, idet hun sammen med Maiken Wexø satte træet på plads.

De to glædede sig over det fantastiske vejr der er på premieredagen for den nye tv-kanal, der skal give danskerne masser af godt tv om alt det, der optager os i fritiden.

- Vi har knoklet og glædet os. Det bliver fuldstændig fantastisk, sagde Merete Eldrup og tilføjede:

- Nu putter vi træet i jorden og håber det vil passe på os.

Gammel folketro
Gartner og tv-vært Elizabeth Anderson har været med til at beslutte, at det skulle være et egetræ, der skulle plantes som værnetræ.

- Der er noget meget smukt ved et egetræ, og det er på en måde Danmarks træ. Der er noget fascinerende ved, at egetræer kan blive flere tusinde år gamle, sagde Elizabeth Anderson.

- Traditionen med at plante et værnetræ stammer fra gamle tider, hvor der var en folketro om, at træerne skulle holde ondskab ude. Det kan samtidig forhindre lynnedslag. Men der skal træet selvfølgelig vokse sig væsentlig større, tilføjer gartneren og tv-værten.

Klokken 11.30 starter live-sendingen af TV 2 Fri officielt. Du kan bĂĄde se med pĂĄ tv og pĂĄ nettet her pĂĄ tv2.dk.

Nadia Nikolajeva, nani@tv2.dk