Grand prix-vinders royale baggrund er tvivlsom

16x9

Slægtsforskere sår nu tvivl om Emmelie de Forests historie om, at hun skulle være tipoldebarn af dronning Victoria

Da årets yngste solist Emmelie de Forest vandt det danske 'Melodi Grand Prix' i januar, fortalte hun under sejrsrusen, at hun faktisk har royale aner, da hun er tipoldebarn af den berømte, britiske dronning Victoria.

Danmarks Radio, som for første gang i år har sat et større budget af til at markedsføre Danmarks repræsentant ved det internationale grand prix, har dog droppet idéen om at bruge Emmelies royale historie i pr-indsatsen.

Det skyldes, ifølge dr.dk/melodigrandprix, at det ikke er lykkedes de slægtsforskere, som DR har hyret, at finde bevis for slægtskabet.

"Jeg har nu forsket i længere tid, og det har været umuligt for mig at bevise slægtsbåndet mellem Emmelie de Forest og Dronning Victoria. Der er ting, vi ikke ved, da der er manglende kildemateriale. Men der er en forbindelse med Emmelie de Forests aner og det britiske kongehus," siger den britiske slægtsforsker Tony Martin til dr.dk/melodigrandprix.

Emmelie: Jeg er overrasket
19-årige Emmelie de Forest er selv vokset op med historien om, at hendes farfar skulle være uægte søn af Kong Edward den Syvende og en østrigsk prinsesse - og at hun dermed skulle være tipoldebarn af dronning Victoria.

Det overrasker hende derfor, ifølge dr.dk, at slægtskabet ikke kan verificeres. Men hun tager nu alligevel sagen med ro, da hun ikke mener, at hendes kongelige æt har den store betydning for hendes karriere eller vinderchancerne ved grand prix'et.

"Jeg er den person, jeg er. Det har altid været en del af slægtens identitet og beretning," siger Emmelie de Forest og tilføjer.

"Fremover vil jeg gerne have lov til at fokusere på min sang og den konkurrence, som jeg ser frem til at deltage i i Malmø 14. maj."

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk