Tanev får nyt job: Se, hvad han også skal lave

16x9

Peter Tanev bliver vært for sit helt eget program, når TV 2s nye fritidskanal begynder i starten af maj

- Det er som at vinde i Tips eller Lotto!, lyder det fra en glad Peter Tanev, da han afslører, at han skal være vært for sit helt eget fiskeprogram på TV 2s nye fritidskanal TV 2 FRI.

At fiske har nemlig altid været en af vejrprofetens helt store hobbyer, som han har dyrket, siden han var lille dreng og sad i sin klapvogn på molen med sin fiskestang. Og Peter Tanev har meget længe drømt om at lave et tv-program om lystfiskeri:

- Siden jeg startede på TV 2 for omkring 17 år siden, har jeg ønsket mig at lave et fiskeprogram, og jeg har sendt to "dummyer" med forslag til programmer ind til TV 2s ledelse, siger Peter Tanev til tvtid og fortsætter.

- Det har været en stående joke blandt mine kolleger, om det en dag skulle lykkes mig at få drømmen opfyldt. Og nu er det sket - på "MIN kanal", konstaterer Tanev spøgefuldt om TV 2s nye fritidskanal.

Peter Tanevs fiskeprogram på TV 2 FRI er dog ikke baseret på en af hans egne idéer, men er et nyt format, der skal udvikles til kanalen.

Et fiskeprogram for det brede publikum
For Peter Tanev er det meget vigtigt, at fiskeprogrammet ikke kun skal henvende sig til dem, der allerede dyrker lystfiskeri som hobby, men også være underholdende for det brede tv-publikum.

- Selv om vi selvfølgelig kommer til at tale om woblere, blink og andre tekniske ting, skal programmet ramme bredt, så det bliver seværdigt, interessant og hyggeligt for alle, forklarer Peter Tanev og fortsætter.

- Der skal være masser af gode fortællinger, hygge og natur. Og så skal der være brugbare tips til, hvordan man eksempelvis tilbereder en friskfanget fisk på forskellige måder. Det er jo noget, alle kan få glæde af, konstaterer han.

På fisketure i hele landet
I fiskeprogrammet, som endnu ikke har fået en titel, vil Peter Tanev ikke bare nøjes med at fiske i Isefjorden, som TV 2 Frihuset ligger ud til, men også bevæge sig rundt til kyster, søer og vandløb i resten af Danmark.

- Seerne vil komme med på mange former for fisketure, og de kan glæde sig til at møde både eksperter og lokale folk rundt om i landet, lige fra smedens søn, som ved, hvor der gemmer sig en kæmpe-gedde, til Danmarksmesteren i torskefiskeri, lover Peter Tanev, der samtidig kan garantere, at der kommer til at ske noget helt nyt i hvert program.

- Programmet er ikke bundet op på et fast koncept, hvilket giver frihed til at lave noget helt forskelligt hver gang, lyder det fra den populære, 44-årige vejrvært, som snart kan kalde sig hele Danmarks fiskeguide.

TV 2s nye fritidskanal, TV 2 FRI, har første sendedag søndag d. 5. maj

Peter Tanevs fiskeprogram bliver optaget over sommeren og får premiere til efteråret.
Han fortsætter desuden uanfægtet som vejrvært på TV 2

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk