Cecilie Frøkjær vært for nyt madprogram

16x9

Cecilie Frøkjær er vært for 'Cecilie & madklubben', hvor otte kokke konkurrerer på kulinariske kundskaber

Der er tale om en kærlig konkurrence i godt selskab, når Cecilie Frøkjær står i spidsen for det nye madprogram 'Cecilie & madklubben', der har premiere tirsdag d. 9. april på TV 2.

I programmet udfordrer otte af Danmarks bedste kokke (læs om deltagerne nederst på siden) hinanden på deres kulinariske kundskaber.

- Seerne kan glæde sig til at se det rene kunsthåndværk i køkkenet, når de otte kokke i superligaklassen tryller ved gryderne. Og samtidig er der en virkelig god stemning med højt humør og masser af overskud, siger Cecilie Frøkjær til tvtid og fortsætter.

- Jeg er især imponeret over, hvordan de dygtige kokke kan få noget ud af de mest obskure råvarer, som vi andre ikke ville ane, hvad vi skulle stille op med. Men selv om der er tale om madlavning på meget højt niveau, er der også tips og tricks undervejs til os almindelige køkkenskrivere, lover hun.

Én kok styrer og bedømmer hver gang
I hvert program er én kok dagens hovedperson og dommer. Den pågældende kok bestemmer den menu, som de øvrige kokke skal lave - en menu, der tager udgangspunkt i den madtradition, dagens hovedperson selv står for.

I premiereprogrammet er den anerkendte kok Bo Jacobsen hovedperson. Han elsker det solide danske køkken og udfordrer derfor de syv andre kokke til at lave en menu, der indeholder fisk, indmad og kræmmerhuse, som vor farmor ville lave dem.

- I programmet får seerne svaret på, hvorfor Søren Gericke råber "fy for satan!", da han får at vide, at han skal lave kræmmerhuse. For det er der nemlig en rigtig god grund til, siger Cecilie Frøkjær hemmelighedsfuldt.

De otte kokke er:

Bo Jacobsen
Driver sammen med sin kone R Vinbar og Restaurationen i København, hvor de gode gamle danske madtraditioner bliver udfoldet. Modtog i 2008 Champagneprisen. Har arbejdet i restaurationsbranchen i mere end 35 år og fik tilbage i 1993 for første gang en Michelin-stjerne.

Mette Martinussen
En de mest nyskabende danske kokke, der til daglig driver gourmetrestauranten 1 th. Mette Martinussen blander mad og teater og giver sine gæster helt unikke madoplevelser. Hun er måske mest kendt for sit eventyrlige "Madteater".

Søren Gericke
En af Danmarks igennem tiden største kokkeprofiler, der i år kan fejre sin unikke karriere, der begyndte for 50 år siden. Han er blevet beskrevet som et mad-geni, der med nytænkning revolutionerede det danske køkken.

Thorsten Schmidt
Danmarks bedste molekylære kok. Thorsten Schmidt har altid gået sine egne vegne i køkkenet og bruger gerne vanskelige teknikker for at skabe dramatik i sine retter. Thorsten Schmidt er ejer af Malling & Schmidt, Aarhus. Han blev Årets kok i 2006.

Francis Cardenau
Den første kok herhjemme, der modtog to stjerner i den fornemme Michelin-guide. Ejer af Le Sommelier, Umami og MASH i København, Aarhus og London. Tidligere kok på Søllerød Kro, Hotel Store Kro i Fredensborg og køkkenchef på Kommandanten i København.

Bente Grysbæk
Bosiddende i Australien. Fungerer som kok for kronprinsparret, når de besøger landet. Køkken- og restaurantchef på DANSK i Melbourne siden 2009. Tidligere souschef på Le Sommelier og Umami, hvor hun betog københavnerne med sine evner inden for den kompromisløse franske kogekunst.

Thomas Pasfall
Blev Årets kok i 2000. Ejer af Thomas Pasfall Collection, der tilbyder catering i hele Danmark Thomas Pasfall er Fyns stolte ambassadør inden for gourmetmad. Pasfall er født og opvokset i Odense og fik i sin tid den fynske kro, Munkebo Kro, på det gastronomiske landkort.

David Johansen
Køkkenchef på Michelin-restauranten Kokkeriet. Har en stor fortjeneste i, at Kokkeriet har beholdt sin Michelin-stjerne gennem de seneste fire år. Har været med til at vinde det prestigefulde Roussillon Dessert Trofæ, som er en dessertkonkurrence, der afholdes hvert andet år.

'Cecilie & madklubben' har premiere tirsdag d. 9. april kl. 20.00 på TV 2

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk