Kritik: DR-chefers "mediebrille" gør blind

16x9

DRs tre kvindelige topchefer bærer alle en kraftig brille, som ifølge en mandlig klummeskriver begrænser udsynet

Kig på billedet af DRs tre kvindelige topchefer, Maria Rørbye Rønn, Gitte Rabøl og Lotte Lindegaard. De har alle en sort designerbrille med kraftigt stel.

Og ifølge en kritisk klummeskriver på journalisten.dk, Rene Fredensborg, er denne "mediebrille" årsagen til, at DR-cheferne har det samme udsyn og ser verden på en måde, som i hvert fald ikke tilgodeser mænd i 40'erne.

- Der er tider, hvor jeg ville ønske, at jeg var både blød mand og bøsse, måske endda kvinde eller bare et barn, for så ville jeg formentlig have heppet med på Den Store Bagedyst, bidt negle til Kender du typen? og skrålet med på X-Factor, skriver Rene Fredensborg i klummen og fortsætter.

- I stedet har jeg fået diagnosen 'mediedepression'. Min læge taler om, at jeg måske helt bør undgå at se tv, især nu, hvor DR3 har lanceret en hel kanal med mere fnis og freakshows til unge mellem 15 og 39, skriver han.

Udnyttelse af de svageste
I klummen, som har fået mange kommentarer på journalisten.dk, fortsætter Rene Fredensborg med at rette kritik af den nye ungdomskanal DR3, som han kritiserer for at gå efter laveste fællesnævner og udnytte de svage i samfundet bl.a. gennem programmet 'De uperfekte', hvor handicappede dater hinanden.

Rene Fredensborg kalder programmet for et "freakshow", og han mener, at DR-cheferne med deres mediebriller er blevet blinde over for det usmagelige i den slags programmer.

- Tager man den brille på, så ser man ikke længere fjernsynets udnyttelse af de svageste. Man er overbevist om, at man handler i en god sags tjeneste, og at de medvirkende altid kan overskue konsekvenserne af deres medvirken. Det er som en fortryllet ring. Man er måske et godt menneske indeni, men brillen kan gøre, at man ikke længere kan se, hvad der er godt eller vigtigt for andre mennesker. Alt bliver underholdning, lyder det fra Rene Fredensborg.

(Læs hele klummen via link til højre på siden).

Det er ikke lykkedes tvtid at få en kommentar fra DR3-kanalchef Lotte Lindegaard

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk