TV: 'Årgang 0'-Rachels far i krise

2012 begyndte lidt trist for Rachel i 'Årgang 0', for far Lars røg ud i en krise, som påvirkede hele familien

Når 'Årgang 0' vender tilbage på tirsdag, bliver det som sædvanligt med et tilbageblik på både gode og mindre gode oplevelser fra året, der gik.

For Rachel i Aabenraa begyndte 2012 med en trist periode, da far Lars røg ud i en personlig krise, som gjorde, at han var deprimeret og isolerede sig fra resten af familien.

- Ved juletid i 2011 kulminerede en længere periode med skuffelser og nederlag i omgangskredsen og på jobbet med, at jeg blev ked af det og havde problemer med at sove om natten. Da Theresia samtidig skulle opereres, røg kæden helt af for mig. Så jeg besluttede mig for at søge hjælp gennem samtaler hos en psykolog, fortæller Lars Ellebye til tvtid.

Krisen varede omkring tre måneder, før Lars med hjælp fra psykologen, sund kost og motion kom ovenpå igen. (Hør Lars fortælle om sin krise via klip øverst og nederst i artiklen).

Rachel: Mine veninder støttede mig
Rachel, der i 2012 fyldte tolv år og dermed var godt på vej mod puberteten, blev selvfølgelig påvirket af sin fars krise.

- Jeg havde det ikke så godt med det. Min far var ked af det og snakkede ikke så meget med os. På det tidspunkt studerede min mor, så hun var heller ikke hjemme meget af tiden, siger Rachel til tvtid og fortsætter.

- Heldigvis var der en masse veninder, der støttede mig gennem perioden. Især har jeg en rigtig god veninde, som jeg tit var henne hos, så jeg kunne komme helt væk hjemmefra.

I dag: Har tabt sig 18 kilo
Én af de vigtigste ting, Lars Ellebye lærte gennem sin krise, var, at hans familie bakkede ham hundrede procent op, da han havde brug for det. Også selv om Theresia måtte tage hårdhændede metoder i brug og beordre ham til at smide de overflødige kilo.

Rachel og hendes storebror, David, viste deres opbakning ved at tage med ud og løbetræne sammen med deres far for at støtte ham i vægttabet.

- Kærlighed er også at sige fra og sætte grænser, og jeg er glad for, at Theresia fik mig til at tage ansvar for min sundhed. I dag har jeg tabt mig 18 kilo, og jeg har det bedre end nogensinde - både fysisk og psykisk, konstaterer Rachels far og tilføjer.

- familien betyder alt.

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag d. 22. januar kl. 20.00 på TV 2

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk