'Rita' klar til produktion i USA

16x9

TV 2-serien 'Rita' er nu ved at blive sat i produktion i USA.

TV 2s programchef Keld Reinicke har tidligere udtalt til tvtid, at han var overrasket over, at en tv-serie så "specifikt dansk" som 'Rita' kunne blive solgt til USA.

Men nu er serien med Mille Dinesen i hovedrollen som den antiautoritære folkeskolelærer ikke alene solgt til USA, men også på vej til at blive sat i produktion.

For øjeblikket er det amerikanske produktionsselskab Bravo Media nu i gang med forberedelserne til et pilotafsnit på en amerikansk version af 'Rita', som vil komme på skærmen i efteråret 2013.

'Greys hvide verden'-instruktør bag projektet
Den amerikanske remake skrives og produceres ifølge politiken.dk af Krista Vernoff, der blandt andet er kendt som manuskriptforfatter og producer bag successerien 'Greys hvide verden', som vises herhjemme på Kanal4.

Herhjemme er TV 2 for øjeblikket i fuld gang med optagelserne til anden sæson af 'Rita', som afsluttes d. 31. januar 2013.

I gennemsnit 842.000 seere med, da TV 2 i foråret viste første sæson af serien, og Mille Dinesens præstation som Rita gav hende i sommer prisen 'Den Gyldne Nymfe' ved en tv-festival i Monaco.

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)