Tre powerpiger skal styre 'Dansk Melodi Grand Prix 2013'

16x9

Louise Wolff, Lise Rønne og Sofie Lassen-Kahlke bliver værter ved Dansk Melodi Grand Prix 2013

Det bliver med garanti både smukt og overbevisende at se på, når Louise Wolff, Lise Rønne og Sofie Lassen-Kahlke sætter Grand Prix-festen i gang den 26. januar i Jyske Bank Boxen i Herning.

Sammen skal de tre powerpiger lede seere, publikum og kunstnere gennem aftenen, der kulminerer, når vindersangen udråbes. En vindersang, der til maj indtager scenen på den anden side af Øresund ved det Europæiske Melodi Grand Prix i svenske Malmø. Her bliver det klart, om det bliver i 2013, at Danmark igen går hele vejen.

Grand Prix- og underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, har svært ved at skjule sin begejstring over, at det er lykkedes at samle de tre smukke og dygtige kvinder:

"Ideen med tre kvindelige værter opstod, fordi vi tror på, at der i Dansk Melodi Grand Prix er brug for girlpower. Vi har i de seneste år haft traditionelle værtspar, som absolut har gjort det godt. Men 2013 er året, hvor vi giver kvinderne magten," siger Jan Lagermand Lundme.

Bedste Grand Prix i nyere tid
Underholdningschefen er sikker på, at den atypiske værtskonstellation kan bringe årets Melodi Grand Prix til nye højder:

"Med netop disse tre seje piger, er jeg sikker på, at vi får den bedste Grand Prix fest i nyere tid. De er superprofessionelle og rigtig godt selskab. Jeg kender ikke nogen, der ikke gerne vil være i selskab med Lise Rønne, Louise Wolff og Sofie Lassen-Kahlke en hel aften," siger Jan Lagemand Lundme.

De tre piger glæder sig også til at skulle arbejde intenst sammen i den kommende tid:

"Så vidt vi ved, har der ikke tidligere været tre værter ved et dansk Melodi Grand Prix, så det bliver en spændende opgave at 'komme ud over rampen' sammen og give danskerne et uforglemmeligt show," siger de tre værter samstemmende.

Spørger man dem om, hvad de mener om at blive tituleret 'powerpiger', svarer de:

"Tilsammen kan vi forhåbentlig tilføre showet en masse power. Men det bliver endnu vigtigere for os at tilføre så meget god energi til deltagerne, at en af dem går hele vejen - ikke bare ved Dansk Melodi Grand Prix, men også ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Malmø."

16. januar næste år bliver alle komponister, tekstforfattere og solister offentliggjort. Hvem, der skal være vært for MGP, bliver kendt senere i november.

Pernille Eriksen, pere@tv2.dk