DR arbejder på ny krimiserie

16x9

Dramachef Piv Bernth fortæller, at DR for øjeblikket arbejder på en ny krimiserie om økonomisk kriminalitet

Danmarks Radio har i de senere år haft stor succes med dramaserier, der har stærke, kvindelige figurer i hovedrollen, 'Forbrydelsen', 'Borgen' og 'Broen'.

Men nu skal der en mandlig hovedperson til, mener dramachef Piv Bernth, der over for tvtid afslører, at DR er i fuld gang med forarbejdet til et nyt krimidrama med arbejdstitlen 'Follow the Money'.

"Nu er det på tide, at vi laver en dramaserie, som har en mandlig hovedkarakter. Der er tale om en slags krimi, hvor udgangspunktet er økonomisk kriminalitet. Men serien er stadig kun på planlægningsstadiet, så der går nogle år, før den kommer på skærmen," siger Piv Bernth.

Manusforfatter: Inspireret af 'The Wire'
Foreløbig vil DR ikke afsløre så meget om planerne for det nye krimidrama, men hovedforfatter bag 'Follow the Money', Jeppe Gjervig Gram, fortæller dog til tvtid, at han bl.a. er inspireret af den amerikanske krimiserie 'The Wire'.

"Vi har store ambitioner om, at få så meget realisme ind i dramaet som muligt. Serien følger livet i en politi-arena, samtidig med at den giver et indblik i den moderne, finansielle verden," siger Jeppe Gjervig Gram, som i øvrigt har skrevet halvdelen af afsnittene til 'Borgen'.

Jeppe Gjervig Gram afslører desuden, at den mandlige hovedperson er en politimand, som skal opklare en sag om økonomisk kriminalitet. Men der er ikke tale om en kontant "Who done it"-historie. Ligesom i 'Borgen' går handlingen nemlig også ind og afdækker hovedpersonens privatliv.

"I 'Borgen' diskuterede vi meget kvinderollen igennem Birgittes svære situation, hvor hun skulle finde balancen mellem at være en succesfuld karrierekvinde under stort magtpres og samtidig leve op til forestillingen om en god mor. Men der findes jo også tilsvarende dilemmaer for mænd," siger manusforfatteren, som dog ikke vil præcisere nærmere, hvilke dilemmaer, han hentyder til.

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)