Bircow: Det er så dejligt at kunne hjælpe

16x9

Charlotte Bircow og Lasse Rimmer skaffede - i kraft af HTH's sponsorstøtte - to millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse

Siden tv-optagelserne i juni 2012 har Charlotte Bircow og Lasse Rimmer vidst, hvor godt det gik, da de deltog i den særlige "Knæk Cancer"-udgave af 'Hvem vil være millionær?', der blev sendt mandag d. 22. oktober. Og først nu kan de offentligt glæde sig over, at de skaffede programmets hidtil største gevinst som er videregivet til Kræftens Bekæmpelse.

De to quizdeltagere svarede rigtigt på alle 15 spørgsmål og vandt dermed én million kroner. På forhånd havde sponsoren HTH lovet at fordoble gevinsten til Kræftens Bekæmpelse, så 'Hvem vil være millionær?"' udbetalte her til aften sin største gevinst nogensinde på to millioner kroner.

"Vi var vanvittigt glade i studiet, og jeg er stadig lykkelig for, at vi har kunnet sikre to millioner kroner til forskning og patiensstøtte hos Kræftens Bekæmpelse. Det er så dejligt at kunne hjælpe, og det har været fantastisk at være med til," siger Charlotte Bircow, der selv har haft kræften helt inde på livet.

Hun fik konstateret brystkræft i 2011, og da kræften havde spredt sig til lymferne, har hun gennemgået seks kemobehandlinger og 36 strålebehandlinger. Nu er hun raskmeldt, og hun har det strålende og har ingen gener efter den hårde behandling.

Endnu en rekord
Charlotte Bircow og Lasse Rimmer satte også en anden rekord under deres deltagelse i 'Hvem vil være millionær?'. De nåede nemlig helt frem til finalespørgsmålet med alle tre livliner i behold, og det er aldrig tidligere sket.

På det 15. spørgsmål til to millioner kroner skulle de vælge den blandt fire animationsfilm, som sidst havde premiere, og her kom alle livlinerne i brug. I første omgang hældte begge quizdeltagere til at svare "Aristocats", men den svarmulighed forsvandt, da de brugte livlinen 50/50, som fjerner to af de forkerte svar.

"Det var helt vildt nervepirrende at være med i 'Hvem vil være millionær?', og jeg er så glad for, at jeg havde Lasse Rimmer ved min side. Han er supercool og utroligt klog - han ved jo alting," siger Charlotte Bircow, som også roser TV 2s Knæk Cancer-uge.

"Det er et supergodt initiativ, og jeg har aldrig hørt om noget andet land, hvor man har lavet Knæk Cancer i en hel uge i en masse programmer. Det kunne være fantastisk, hvis den idé også blev taget op i andre lande," siger Charlotte Bircow.

TV 2 Knæk Cancer-kampagne fortsætter i en lang række af ugens programmer inden for fakta og underholdning, og det kulminerer med en stor Knæk Cancer-udgave af 'Vild med dans' fredag aften og med et stort indsamlingsshow lørdag aften på TV 2.

Læs mere om "Knæk Cancer" og om ugens Knæk Cancer-programmer via link oven for til højre.

Se genudsendelsen af 'Hvem vil være millionær: Knæk Cancer-special' lørdag d. 27 oktober kl. 15.35 på TV 2

Michael Hansen (miha@tv2.dk)