Mygind på vigtig mission

16x9

Peter Mygind har haft mobning og vold tæt inde på livet gennem sin søns oplevelser. Nu bekæmper han mobning i nyt tv-program

Skuespilleren Peter Mygind oplevede i 2006, hvordan hans søn to gange blev umotiveret overfaldet af en gruppe drenge. Han har derfor sat sig for at sætte kampen ind mod vold, som han opfatter som den ultimative form for mobning

I programserien 'Myginds mission' rykker Peter Mygind ind på Hyltebjerg Skole i Vanløse - en helt almindelig folkeskole, hvor han skal følge det daglige miljø og forsøge at rydde mobningen af vejen, så han kan gøre den til foregangsskole i Danmark.

Gennem 60 dage indgår Mygind som en del af børnenes, lærernes og forældrenes dagligdag for at observere, hvordan roden til mobning opstår.

"I den første tid med børnene har jeg gjort mig så mange observationer og tanker om børnenes måder at omgås hinanden på, hvordan de håndterer konflikter, taler til hinanden og vurderer hinanden på godt og ondt," siger Peter Mygind, som i første omgang arbejder undercover på sagen, før han involverer elever, forældre og lærere i sin mission.

Ingen onde børn - kun onde mønstre
Peter Mygind får fuld opbakning fra en af Danmarks førende mobbeforskere Helle Rabøl, som vil støtte og guide ham under hele forløbet. Under devisen "der findes ingen onde børn, men kun onde mønstre", vil Peter Mygind gennemføre sin mission mod mobning.

Efter sin indledende research-fase vil han involvere hele skolen i projektet ved at holde et fællesmøde, hvor alle inviteres til at deltage.

"Jeg glæder mig til det kommende samarbejde med børn, lærere og forældre, og så bliver det dejligt ikke at skulle være på skolen undercover, men at kunne tale åbent om det vigtige i projektet," siger Peter Mygind, som siger følgende om sin mission:

"Det er på en og samme tid det vildeste og det vigtigste projekt, jeg nogensinde er gået ind i. Vildt, fordi det er fuldstændig uforudsigeligt, hvad der kommer til at ske, og vigtigt fordi mobning kan ødelægge mennesker, hvis det ikke bliver stoppet. Mobning kan ramme både du og jeg, og vi har alle et ansvar for at stoppe det i tide," siger han.

Tiden vil vise, om det lykkes den 49-årige skuespiller at trænge igennem til både elever, lærere og forældre, og om han vil få held med at komme mobningen til livs.

'Myginds Mission' kan ses på DR1 til januar

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)