Her er TV 2s nye kanal

16x9

"TV 2 FRI" er navnet på Danmarks nye fritids- og forbrugskanal, som lanceres i maj 2013. Læs mere om den her

Hele 11 ideer var i spil, da TV 2 skulle finde på en ny unik tv-kanal, som passer ind i den særlige TV 2'ske ånd, der kendetegner de allerede eksisterende nichekanaler TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 FILM og TV 2 NEWS.

Valget endte med at falde på "TV 2 FRI", som byder på alt, hvad danskerne kan tænke sig at vide om hus, have, hobby, mad, vejr og fritidsliv. Et af kanalens flagskibe vil være et dagligt to-timers magasinprogram, som sendes direkte fra et studie tæt på naturen, med velkendte værter.

"Det er en glædens dag på TV 2 i dag. Jeg er stolt af at kunne præsentere en kanal, der rummer det nære, det nyttige og det kernedanske - alt det, vi i virkeligheden sætter allermest pris på," siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup bl.a.om kanal-lanceringen.

Rundt i hele Danmark med "slow-tv"
TV 2s nye kanal, som går i luften i foråret 2013, vil hylde den aktive fritid og give seerne programmer med høj nytteværdi, som kan omsættes til forbrugeroplysninger, gode råd og oplevelser, hvadenten de brænder for pottemageri, dyrehold, sejlads, kolonihaver eller diverse aktiviteter i hobbyværkstedet.

"TV 2 FRI tager os med rundt i hele Danmark, og jeg glæder mig til at kunne give tv-seerne en kanal, der er unik i sin profil og programsammensætning. TV 2 FRI er et stærkt alternativ til de kanaltilbud, som allerede findes på markedet, og det bliver en fornøjelse med den at kunne imødekomme den efterspørgsel, vi kan mærke i tiden efter fjernsyn, der er ægte, nært og nyttigt," siger Maiken Wexø, kanalchef for TV 2 FRI og fortsætter.

"På TV 2 FRI skal vi kunne mærke livet, og vi skal kunne nå at trække vejret, og derfor vil kanalen være stedet, som for alvor introducerer "slow-tv" til danskerne. Tilsat et meget stærkt TV 2-DNA tror vi på, at TV 2 FRI kan blive en populær kanal hos de danske tv-seere."

Kanalen vil desuden vise en række udenlandske programmer, deriblandt britiske mad- og livsstilsprogrammer, og ambitionen er derudover på sigt at samle seerne uden for skærmen til markeder, torvedage og andre fælles oplevelser.

"TV 2 FRI" lanceres i maj 2013, foreløbig hos distributørerne Stofa, Waoo! og Canal Digital - TV 2 forhandler desuden med øvrige selskaber

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)