Her er musikken fra dine yndlingsserier

16x9

Savner du tv-temaerne til 'Beverly Hills, 90210', 'Twin Peaks' eller 'Mr. Bean', så kan høre dem gratis her

Noget af det, man forbinder mest med tv-serier, er musikken, hvert afsnit indledes med. Tv-temaer kan ikke sammenlignes med musik, man sætter på hjemme i stuen, men alligevel er det noget, næsten alle husker og kan relatere til.

I nogle tilfælde er det helt almindeligt pop- og rockmusik, der bliver brugt som tv-temaer, eksempelvis da Tim Christensen leverede "Right Next to the Right One" til den danske tv-serie 'Nikolaj og Julie'.

Mange gange er det dog et stykke, ofte instrumental, musik, der bliver produceret specielt til tv-serien. Eksempelvis er musikken til DR-dramaserien 'Borgen' særligt skabt til netop den tv-serie.

Nedenunder har tvtid samlet tre websites, der har arkiveret et hav af tv-temaer, så du let og overskueligt kan browse igennem tusindvis af stykker musik.

Television Tunes
Det britiske website televisiontunes.com.uk tilbyder tusindvis af numre. Man kan søge efter tv-serierne i alfabetisk rækkefølge, og klikker man ind under B, støder man allerede på nogle populære serier i form af 'Batman', 'Baywatch', 'The Benny Hill Show' og 'Bonanza'.

My Themes
mythemes.tv er designet lidt mere professionelt end de andre, og samtidig følger der nogle basale oplysninger om tv-serierne med, når man klikker sig ind på tv-temaerne. Browser du igennem C, finder du blandt andet 'Cheers' ('Sams Bar', red.), 'Cosby & Co.' og 'Columbo'.

Themes From TV
Har du ikke fået nok af tv-temaerne, er der flere at hente på themesfromtv.com. Under D støder du eksempelvis på 'Dawson's Creek', 'Degrassi Junior High' og 1980'er-klassikeren 'Dollars'.

Eftersom det primært er udenlandske og engelsksprogede websites, er det begrænset, hvor mange danske tv-serier man kan finde blandt de tusindvis af tv-temaer. Men du kan høre nogle af de danske kendingsmelodier via link øverst til højre i artiklen.

Sune Jørgensen (sujo@tv2.dk)