Ny tv-serie har lært Oliver ansvarlighed

16x9

Skænderier, børnefødselsdag og terapi - Vi kommer helt tæt på Oliver Bjerrehuus i tv-serien 'Olivers Kamp' på Kanal 4

"Jeg troede, jeg skulle være rigtig fed på tv, men det blev nærmest det modsatte"

Sådan beskriver Oliver Bjerrehuus selv den oplevelse, det har været at lave hans helt nye tv-serie 'Olivers Kamp', der får premiere på Kanal 4 den 15. august. Her kommer vi helt tæt på den feterede model og tv-personlighed i både hans op- og nedture.

Den 36 årige Oliver Bjerrehuus sagde nemlig ja til tv-projektet i den forventning, at det skulle fremvise hans liv med lykkelig familieidyl, fede modeljobs og sjove byture. Men netop som optagelserne til programmet begyndte, skete der flere ulykkelige omstændigheder i Olivers liv, der skulle ændre programmets udgangspunkt totalt.

Det lykkelige forhold endte i kærestevold
For en kold nat i januar kom Oliver og hans daværende kæreste Gunnvør Dalsgaard frygteligt op at skændes - et skænderi der udviklede sig til et slagsmål foran parrets fælles datter, den knap to årige Sigga.

Gunnvør flyttede øjeblikket fra lejligheden med Sigga, og pludselig stod Oliver Bjerrehuus i sit livs krise med et kamera på klods hold.

"Det var rigtig forfærdeligt og irriterende, at jeg ikke bare kunne grave mig ned på det tidspunkt, men samtidig var det også terapeutisk at blive tvunget til at tale om de ting, der skete, selvom jeg ikke havde lyst", fortæller han til tvtid.

Efterfølgende fik også sladderpressen nys om det voldsomme brud mellem parret, og der gik ikke længe før han blev hængt ud for vold på forsiderne. Det var altså ikke kun Olivers personlige liv, der lå i total kaos, pludselig blev også hans professionelle tilværelse truet af den dårlige medieomtale.

Men i stedet for at flygte fra sine aftaler bestemte Oliver sig for at få det bedste ud af det med et kamerahold i ryggen.

"Lige da vi havde skrevet kontrakt, der gik mit liv ned i en kæmpe røvtur. Men jeg valgte at tage tyren ved hornene og lave programmet alligevel. Jeg tog det simpelthen som en udfordring, og det vigtigste blev for mig at få det hele med og ikke kun vise en halv sandhed", fortæller Oliver Bjerrehuus til tvtid.

Og Oliver er på mange måder rigtig glad for, at seerne får lov til at komme med bagved og ser, at alt ikke er fryd og gammen. Han kan nemlig selv bedst lide tv, hvor folk står frem og giver lidt af sig selv.

"Så vi har ikke dækket over noget, og jeg har ikke censureret noget, jeg ikke ville have med. Det har betydet meget for mig", siger han og uddyber:

"Jeg ville gerne fremstå som et helt menneske, hvor jeg ikke maler et billede eller fremstår poleret".

Oliver: "Programmet har været som terapi for mig"
Oliver er derfor også meget tilfreds med den måde, programmet er endt med at blive.

"Det er ikke bare et overfladisk portræt af en eller anden 36 årig model, der tror, at alt kører for ham. Jeg håber, folk kan spejle sig i den aktualitet, der er i programmet, og udfordringerne der kom i mit liv var på ingen måde opstillet", slår han fast.

Oliver Bjerrehuus nævner da også flere gange, at programmet nærmest har virket terapeutisk på ham, og han er da heller ikke i tvivl om, hvad han har fået ud af at være med.

"Der er specielt noget ansvarlighed, der er gået op for mig", slår Oliver fast og uddyber:

"Jeg har indset, hvor meget ansvar, man har som forældre, og der går virkelig nogle ting op for mig om at være far, og jeg synes, det er virkelig rørende, og det håber jeg også, andre vil synes", slutter han.

Oliver Bjerrehuus og hans tidligere kæreste, Gunnvør Dalsgaard, har i dag fået bearbejdet deres voldsomme brud og har det godt sammen som forældre og venner. Oliver kunne også afsløre, at hele familien netop har nydt en ferie på Ibiza, og han vil ikke afvise, at de to måske en dag finder sammen igen.

'Olivers Kamp' får premiere den 15. august kl. 21:00 på Kanal 4

Mette Kühnell Petersen (mekp@tv2.dk)