Så lidt tjener reality-stjernerne

16x9

Har du overvejet, hvor meget reality-stjerner egentlig tjener? Få svaret lige her.

Sendefladen vrimler med reality-tv og de dertilhørende reality-stjerner. Og livet som tv-stjerne ser glamourøst ud, men er det egentlig en lukrativ forretning at være stjerne indenfor reality-genren?

For nogen er det en ganske indbringende forretning at være tv-stjerne, mens andre spises af med et beløb, der er lavere end satsen for kontanthjælp, hvis de da overhovedet får penge for deres medvirken i programmerne.

Gustav tjener 6 gange så meget som Sy Lee
Gustav Salinas og blandt de mest populære reality-stjerner lige nu, og SE og HØR har undersøgt, hvor meget han og hans kollegaer tjener. For sin tjans i TV3 programmet 'Divaer i junglen' indkasserede reality-homoen hele 60.000 kroner før skat for de 30 dage, som optagelserne varede.

Det lyder måske ikke af ret meget for 60 dages "arbejde", som i realiteten er 24 timer i døgnet - altså en timeløn på lidt over 83 kroner i timen. Men det er betydelig mere, end nogle af hans kollegaer tjener. Ifølge ugebladets oplysninger tjener de mindre populære kendisser fra samme program som for eksempel Tammie og Sy Lee kun 10.000 for den samme mængde arbejde i samme program - altså lige knap 14 kroner i timen.

De mindst betalte stjerner
10.000 kroner er også cirka hvad deltagerne i Kanal5-programmer 'Big Brother' fik, de modtog nemlig 2500 kroner for hver påbegyndt uge, de befandt sig i huset. Blandt bundskraberne er også deltagerne i 'Paradise Hotel', som i udgangspunktet ikke får penge for deres deltagelse.

Til gengæld kom det frem, at da Amalie, som også er blandt de helt store reality-stjerner i Danmark, gæstede 'Paradise Hotel' i foråret, blev hun aflønnet med 100.000 kroner for de fire dage, hun var på hotellet - altså en timeløn på over 1000 kroner.

Det er altså kun en god forretning at være med i disse tv-programmer, hvis man er en af de helt store stjerner, eller hvis man går hen og vinder.

Louise Vilsbøl (lvil@tv2.dk)