Diktator misbruger Disney-figurer

16x9

Nordkoreas unge diktator bruger Mickey Mouse og de andre Disney-figurer i et bizart tv-show uden at have fået lov

Nordkoreas unge diktator Kim Jong Un er ikke helt så meget imod vestlig kultur, som han hidtil har givet udtryk for.

I et bizart tv-transmitteret underholdningsshow i fredags blev diktatoren vist smilende og klappende, mens et besynderligt band klædt ud som Disney-figurerne optrådte foran ham.

Bag bandet bestående af Mickey Mouse, Peter Plys og andre af de klassiske tegnefilmsfigurer blev også vist klip af klassiske Disney-film som 'Skønheden og udyret' og 'Dumbo'.

Mange medier undrer sig over diktatorens besyndelige show - og hvad det skal betyde - men Disney synes ikke, at det er specielt morsomt at blive brugt i et propagandashow i en diktaturstat.

Disney: Vi har ikke lavet nogen aftale
"Vi har ikke indgået nogen som helst aftale om, at den totalitære stat kunne benytte nogle af vores karakterer," udtaler en talsmand fra Disney til Hollywood Reporter.

Det statsstyrede koreanske nyhedsbureau Korean Central News Agency har slet ikke nævnt Disney-figurerne, men udelukkende fokuseret på at bandet Moranbong spillede en traditionel koreansk folkesang under koncerten.

"Kim Jong Ung organiserede koncerten som en del af en storslået plan om at forny området for kunst og kultur i landet i år," sagde nyhedsbureauet.

Du kan se et grumset klip fra det sære show i videoen herover.

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)