Tv-bommert: Forveksler sexlegetøj med svamp

16x9

Der blev seerstorm, da en kinesisk tv-reporter leverede et pinligt nyhedsindslag om en meget sjælden svamp

Sexlegetøj eller sjælden svampevækst? Hvis man er uskyldig nok, kan det være svært at kende forskel. Det måtte den uheldige tv-reporter Ye Yunfeng fra tv-stationen Xi'an i Kina sande.

Den unge reporter, der angiveligt er praktikant, modtog et tip om fundet af en meget sjælden svamp i en lille landsby, og besluttede at lave et nyhedsindslag om det.

Som du kan se i videoen herover, indeholder indslaget masser af nærbilleder af den mystiske svamp, der bliver kaldt "den sjældne medicinske Taisui-svamp".

Men snart ringede flere oprørte seere til tv-stationen og klagede: Der var slet ikke tale om en svamp, men om et stykke sexlegetøj til mænd. Det skriver Digital spy.

"Den føles meget som kød"
Hændelsen bliver ekstra uheldig af, at den unge reporter beskriver svampen således:

"Der er noget, som ligner en mund for enden. Og der er et hul på den anden side, så den er hul. Den er meget glat og føles meget som kød."

Tv-stationen har indset fejlen, og udsendt en undskyldning for hændelsen, der skyldtes en "uerfaren" medarbejder, der er blevet narret.

Du kan se hele det kinesiske indslag i Youtube-videoen herover.

OBS: Tvtid har desværre ingen kinesisk-kyndig på redaktionen, og vi må derfor forlade os på, at amerikanske medier som Digital Reporter og Huffington Posts udlægning af sagen er rigtig.

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)