TV 2 og 'Dicte' indtager Aarhus

16x9

Optagelserne til TV 2's nye krimiserie med Iben Hjejle i hovedrollen begynder i dag i den jyske hovedstad

Iben Hjejle spiller kriminalreporter, når optagelserne til TV 2's nye krimiserie 'Dicte' går i gang i dag, mandag 14. maj, i Aarhus. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

'Dicte' er baseret på Elsebeth Egholms populære kriminalromaner om journalisten Dicte Svendsen, og der er tale om den største tv-produktion i Aarhus til dato. Serien får premiere på TV 2 i 2013.

At historien om Dicte Svendsen er stærkt forankret i Aarhus er og bliver ikke til at tage fejl af. Hele produktionen af de i alt ti afsnit kommer til at foregå i og omkring Aarhus på location såvel som i studierne i Filmby Aarhus.

Tårnhøje forventninger
Skuespillere, instruktører og produktionsfolk fra Aarhus og resten af landet indtager derfor den jyske hovedstad i en længere periode for at realisere de manuskripter, som seriens hovedforfattere, Dorte Høgh og Ida Maria Rydén, har arbejdet på gennem de sidste par år.

"Som ny fiktionschef er jeg utrolig glad for, at 'Dicte' nu går i optagelse. Serien er et godt bud på, hvad fiktion skal være på TV 2," siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang i pressemeddelelsen og tilføjer.

"Jeg har tårnhøje forventninger til, at 'Dicte' bliver en både vedrørende og super underholdende krimi, som danskerne kan samles om. I kan roligt se frem til at møde Dicte."

Moralsk grænseland
'Dicte' handler om den kvindelige kriminalreporter Dicte Svendsen, der gang på gang må se sig selv opslugt og dybt involveret i intense kriminalsager, der ofte fører til, at hun befinder sig i et moralsk grænseland.

Nyskilt og netop hjemvendt til fødebyen Aarhus forsøger hun samtidig at håndtere kærligheden, venskaberne og ikke mindst fortidens spøgelser.

"Vi har arbejdet på filmatiseringen af Elsebeth Egholms 'Dicte'-bøger gennem en årrække, og det er med stolthed, at vi nu er klar til at gå i gang med indspilningen af serien. Vi glæder os til at filme i Aarhus, da byen udgør et væsentligt element i seriens handling og miljø," siger Peter Bose, producent i Miso Film.

Stor betydning for Aarhus
Marc Perera Christensen, der er formand for Den Vestdanske Filmpulje, siger:

"Jeg er ikke i tvivl om, at et projekt af den kaliber, som 'Dicte'-serien er, vil få meget stor betydning for Aarhus som filmby og for hele arbejdet med at styrke filmproduktion i Jylland. Samtidig er Elsebeth Egholm en af vores lokale kulturpersonligheder, og det er selvfølgelig med stor glæde, at vi kan lægge både by og arbejdspladser til serien."

Det er Iben Hjejle, der spiller Dicte Svendsen. I rollerne som Dictes to veninder ses Lena Maria Christensen som "Ida Marie" og Lærke Winther som "Anne".

Rollen som efterforskeren "Wagner" spilles af Lars Brygmann, mens kollegaen og fotografen "Bo" spilles af Dar Salim og redaktør "Kaiser" af Peter Schrøder. Jannik Johansen instruerer seriens to første afsnit, mens de efterfølgende otte afsnit instrueres af Charlotte Sachs Bostrup og Kasper Barfoed.

Miso Film producerer serien for TV 2 i samarbejde med Filmby Aarhus, TV 4 Sverige, TV 2 Norge og den tyske tv-station ZDF med støtte fra DFIs Public Service Pulje, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film og TV Fond og EUs MEDIA program.

Optagelserne går i gang d. 14. maj og forventes afsluttede til november 2012. 'Dicte' får premiere på TV 2 i 2013

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)