Dansk instruktør bag Olof Palme-serie

16x9

'Forbrydelsen-instruktøren Kristoffer Nyholm har fået æren af at instruere en tv-serie om mordet på Olof Palme

Mordet på den svenske statsminister Olof Palme i 1986 er stadig omgærdet af mystik og uopklarethed. Og nu bliver mordmysteriet til omdrejningspunktet i en ny tv-serie, instrueret af den danske instruktør Kristoffer Nyholm.

"Det bliver en tv-serie, der giver en beskrivelse af situationen og tidsånden i midten af 80'erne, da Palme blev myrdet. På en måde er budskabet, at vi alle slog Palme ihjel", siger Kristoffer Nyholm til Berlingske.

Nyholm, der er instruktøren bag succes-serier som 'Forbrydelsen' 1 og 2 og 'Nikolaj og Julie', er netop nu i gang med optagelserne til Palme-serien i Stockholm.

Nordisk Film er involveret
Den nye tv-serie bygger på Leif G. W. Persson bøger om mordet, og da Nordisk film har rettighederne til Perssons bøger, er det dem, der har koblet den danske 'Forbrydelsen'-instruktør på projektet.

Det er dog ikke Nordisk Film, men Sveriges Television, der står som hovedproducent på serien. Og de svenske tv-seere kan se frem til at se resultatet allerede ved juletid i år.

"Persson skildrer en tid, hvor institutioner som Säpo (det svenske sikkerhedspoliti, red.) var blevet en virksomhed, der fungerede som en stat i staten. Ikke bare fejlede de deres opgave under opklaringsarbejdet - det var allerede inden mordet blevet et selvkørende magtsystem," siger Kristoffer Nyholm til Berlingske.

Der er endnu ikke fastsat en premiere-dato for serien om Olof Palme-mordet herhjemme.

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)