MGP-Soluna får stærk svensk modstander

16x9

Når Soluna skal repræsentere Danmark ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i maj, får hun modstand af svenske Loreen

Lørdag aften blev vinderen af det svenske 'Melodi Grand Prix' fundet, og det ser ud til, at der er tale om en stærk konkurrent til danske Soluna Samay og hendes 'Should´ve Known Better'.

Den svensk-marokkanske sangerinde Loreen fik rekordmange stemmer fra seerne og var også de internationale juryernes favorit med sin sang 'Euphoria', der desuden ligger i top hos bookmakerne. (Hør sangen via link øverst til højre).

"Den svenske vinder er åbenlyst en hård konkurrent for Danmark i finalen," siger DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm til dr.dk/kultur.

Sang skrevet af grand prix-hitmager
28-årige Loreen fik sit gennembrud i tv-showet 'Idols' i 2004, og sidste år nåede hun også lagt i det svenske grand prix (Melodifestivalen) med sangen 'My Heart Is Refusing Me', som senere blev et stort hit i Sverige.

Loreens nye nummer, 'Euphoria', der betegnes som en "uptempo dance song", er skrevet af Sveriges svar på Keld Heick, Thomas G:son. Han harforeløbig haft mere end 50 grand prix-bidrag med i ti forskellige lande - og hele seks af dem er nået til Eurovision. Han skrev f.eks. det danske vindernummer fra 2010, 'In a Moment Like This'.

Formand for den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen, er dog ikke sikker på, at sangen vil falde i danskernes smag:

"Det er et atypisk grand prix-nummer set med danske øjne. Vi skal nok give Sverige point i den pæne ende af skalaen, men det er ikke sikkert, de får toppoint," siger Johann Sørensen til dr.dk/kultur.

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)