5 gratis alternativer til 'Big Brother'

16x9

Er du træt af at glo på 'Big Brother'-deltagerne, der spiser, sover og piller næse? Tvtid har fundet fem alternative webcams med masser af live underholdning 24/7

Selv for de mest inkarnerede 'Big Brother'-fans kan det indimellem blive kedeligt at glo på 'Big Brothers' live web-tv.

Hvor sjovt det end er at overvåge Michella, Melander og de andre beboere, mens de udfører deres daglige sysler, så har man alligevel set det hele før: Mennesker, der spiser, sover, skændes, kæler og bader.

Så hvorfor stoppe der? Tvtid har fundet fem glimrende alternativer til den menneskelige zoologiske have i 'Big Brother'.

Alle fem webcams er nøje udvalgt efter underholdningsværdi. Og bruger man blot en smule tid på det, får man hurtigt sine favorit-hovedpersoner - præcis som i 'Big Brother'.

Blandt andet kan vi anbefale et intenst tilbagevendende trekantsdrama blandt chimpanserne i Edingburg Zoo samt en særligt aggressiv pingvin i flokken i Californien, som vi desværre ikke kender navnet på.

Den gode nyhed er, at det hele er gratis. Og hvis du har smartphone, kan man også downloade apps til flere af overvågningsstederne.

1. Nuttet pingvincam i Californien
Tvtid kan varmt anbefale den yderst underholdende pingvinkoloni, som bebor California Academy of Science. Du kan vælge mellem tre forskellige kameraer, og kan følge de livliger afrikanske pingviner både over og under vand. Hvis du har smartphone, kan du også følge med i pingvinernes hverdag via den fantastiske app Pocketpenguins.
Se linket øverst til højre.

2. Isbjørnene i Pittsburgh Zoo
Via dette glimrende webcam kan du følge isbjørneflokken i Pittsburg Zoo og PGG Aquarium i delstaten Pennsylvania i USA. Der er til mange timers underholdning, når isbjørnene dovner eller bader i deres udeområde af sten. Desværre bliver det også ret kedeligt, når de går indenfor, og man kun engang imellem kan se en hvid bagdel gennem vinduet.
Se linket til højre.

3. Chokeffekt i myreslugeranlægget
Fra vores egne breddegrader er webkameraet fra myreslugeranlægget i Aalborg Zoo ganske enkelt et must. Selvom det kan være svært at forstå de sociale spil blandt de besynderlige dyr, har det stor underholdningsværdi, når de aparte dyr pludselig kommer hen og snuser nær kameraet, eller blot springer ind i billedet med en hurtig bevægelse.
Se linket til højre.

4. Panda-cam til nattetimerne
San Diego Zoo og Safaripark i Californien har flere gode live webcams, men vores favorit er klart panda-cam. Når de nuttede bjørne vel at mærke kan ses i billedet er de mindst ligeså fascinerende som deltagerne i Big Brother-huset. Det eneste minus er, at det som regel er mørkt i Californien, når det er dag her. Så panda-cam kan bedst anbefales, til når man føler sig ensom ud på de sene nattetimer. Udover pandaerne kan du også se 'ape-cam', 'condor-cam' og 'elephant-cam' fra denne park.
Se linket til højre.

5. Chimpansedrama fra Edingburg
Når det er lunt nok til, at chimpanseflokken fra anlægget Budungu Trail i Edingburgh Zoo bevæger sig ud i deres klatreområde, er denne flok et rent reality-drama at se på. De nusser, sniffer, æder og skændes til den store guldmedalje.
Se linket til højre.

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)