"Jeg delte lejlighed med et spøgelse"

16x9

Alexandre Willaume, der spiller familiefar i 'Ludvig og Julemanden', har været i nærkontakt med et spøgelse

TV 2s nye julekalender 'Ludvig og Julemanden' har som bekendt en række uhyggelige spøgelser på rollelisten, og ifølge rygterne skulle Børglum Kloster også i virkelighedens verden være hjemsøgt af genfærd.

Skuespiller Alexandre Willaume, som spiller familiefaren Niels Glad i julekalenderen, er dog ikke stødt på nogen spøgelser på det nordjyske kloster. Til gengæld har han engang som ung delt lejlighed med et uhyggeligt luftigt væsen.

"Jeg vågnede mange gange op midt om natten, hvor mit hjerte bare hamrede af angst. Henne ved døren stod en sort figur, der opløste sig ligesom røg efter nogle sekunder," fortæller den nu 38-årige skuespiller og fortsætter.

"Da jeg er matematiker til fingerspidserne, prøvede jeg at finde en naturlig forklaring på det hele. Jeg fjernede en knagerække med jakker ved døren, fordi jeg troede, at det var dén, jeg forvekslede med skikkelsen, og jeg gav varmerørene skylden for de mystiske knirkelyde."

Fjernsynet faldt ned
Men selv om den unge Alexandre forsøgte at eliminere årsagerne til sine natlige syner, blev de uhyggelige hændelser ved med at gentage sig. Og en nat kulminerede det i en ekstra skræmmende oplevelse.

"Så én nat sker det samme igen. Jeg vågner op, sætter mig op i sengen og trækker fødderne til mig. Jeg kigger over på figuren ved døren - og så falder mit fjernsyn ned fra loftet! Lige dér, hvor mine ben havde været! De kunne være blevet knust."

"Det, der var så underligt, var, at det ikke var selve ophænget, der var faldet ned. Tv'et var tippet, selv om det var bundet fast med sådan nogle strips, der ikke bare kan gå op af sig selv. Men det var de altså alligevel!," lyder det med rystet stemme fra Alexandre Willaume, som husker, at han talte til spøgelset:

"Så hørte jeg mig selv sige halvhøjt ud i luften: "Hvem du end er, tak, tror jeg, og du behøver ikke være her mere nu". Siden skete det ikke mere, og jeg har hverken før eller siden oplevet noget af den art."

Tænker meget over "energier"
De uforklarlige oplevelser i lejligheden på Frederiksberg har givet den ellers så sorgløse "Wupti-Pede" et nyt perspektiv på tilværelsen.

"Af en eller anden grund begyndte jeg at tænke meget over energier - på, hvad man bringer med til sin arbejdsplads, i sit liv i det hele taget og til sine børn. Jeg går meget op i at være til stede. For jeg tror, at hvis man er nærig med det, man giver, er det også det, man får tilbage igen."

"Jeg ved egentlig ikke, hvad det har med oplevelserne i lejligheden at gøre, men det var i hvert fald, hvad jeg fik ud af det. Nu tænker jeg, at der er mere mellem himmel og jord - og at dét, du giver, kommer tilbage på en eller anden måde," lyder det filosofisk fra Alexandre Willaume.

Se, hvad spøgelserne finder på i 'Ludvig og Julemanden' i aften kl. 20.00 på TV 2

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)