TV 2s julekalendere er altid de mest populære

16x9

Det er ikke en enlig svale, når 'Ludvig og Julemanden' i år får markant flere seere end 'Nissebanden i Grønland'. TV 2s familiejulekalendere har næsten altid tiltrukket flest seere

I gennemsnit har TV 2s nye julekalender 'Ludvig og Julemanden' 1.254.000 seere indtil videre. Til sammenligning trækker DR1s genudsendelse af klassikeren 'Nissebanden i Grønland' indtil videre 944.000 danskere til skærmen.

Altså ca. 300.000 seere mindre.

Men det er der ikke noget mærkeligt ved. Gallups TV Meter-seertal viser, at TV 2 stort set altid har leveret de mest populære familiejulekalendere.

'Nissebanden' er DRs mest populære
Siden 1992 har Danmarks Radio kun haft ét år, hvor deres familiejulekalender var mere set end TV 2s. Det var da kanalen sendte den populære 'Pagten' i 2009, hvor TV 2 sendte en genudsendelse af 'Jesus og Josefine'.

Tendensen er endnu mere tydelig, når man kigger på en top-10 over de mest sete familiejulekalendere fra 1992 til sidste år.

Her skal man helt ned på en 8. plads, før den første DR-produktion kommer frem. Og det er sjovt nok 'Nissebanden i Grønland', da denne blev genudsendt for første gang i 1993.

Pyrus i top
Måske ikke så overraskende, så topper julekalendere med nissen Pyrus listen. 'Allertiders Jul' og 'Allertiders Nisse' er således den første og den andenmest sete julekalender herhjemme.

De to andre julekalendere med den ungdommelige nisse, 'Pyrus i Alletiders Eventyr' og 'Alletiders Julemand', er nr. syv og nr. ni på listen.

Bjarke Hansen bjah@tv2.dk