Fantastisk start for 'Ludvig og Julemanden'

16x9

Næsten 1,4 mio. danskere så med, da TV 2s nye familiejulekalender "Ludvig og Julemanden" havde premiere i går

Det er det højeste seertal til et julekalender-afsnit siden 2008.

TV 2s nyproducerede familiejulekalender "Ludvig og Julemanden" fik en meget flot premiere, da julekalendersæsonen gik i gang 1. december. Næsten 1,4 mio. seere så med på premieren på årets nye julekalender.

Det er det højeste seertal til et julekalender-afsnit siden december 2008, hvor premieren på TV 2s familiejulekalender "Mikkel og Guldkortet" havde over 1,5 mio. seere.

Årets julemand på TV 2, Lars Hjortshøj, glæder sig over den gave, han foreløbig har fået fra 1.373.000 seere.

Hjortshøj lover flere julegodter
"Den flotte modtagelse er overvældende. Det er en fornem belønning for rigtig mange menneskers hårde arbejde i mange måneder. Når opgaven har været at lave en julekalender for hele familien, kan man se, at det er lykkedes og jeg vil gerne sige, at historien i "Ludvig og Julemanden" bare bliver bedre og bedre herfra," siger Lars Hjortshøj.

TV 2s programchef, Keld Reinicke, er yderst tilfreds med, at det er lykkedes for TV 2 at realisere det unikke idéoplæg om en julekalender med Børglum Kloster som omdrejningspunkt.

Stolte traditioner
"TV 2 har en stolt tradition med familiejulekalender-genren, som vi introducerede i 1994. Takket være et stærkt hold af skuespillere og produktionsfolk er det igen lykkedes at samle hele familien Danmark, ligesom familiejulekalendere på TV 2 har gjort de seneste mange år i december," siger Keld Reinicke.

"Ludvig og Julemanden" handler om drengen Ludvig, der flytter ind på Børglum Kloster med sin fortravlede familie og sætter jagten ind på at finde den hemmelige skat, som vistnok er gemt stedet. Han får hjælp af selve Julemanden, som også er taget til Børglum, mens en gruppe spøgelser anført af den gamle biskop Stygge Krumpen har skumle planer med den hemmelige skat. "Ludvig og Julemanden" er produceret af Deluca Film med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje (DVF).

Seerne tog ligeledes godt imod gensynet med TV 2-klassikeren "The Julekalender". Første afsnit af den "bår' dæjlie'"julekalender blev set af 672.000 danskere.

Jens Andersen(jena@tv2.dk)