Her er 10 mest populære TV-serier

16x9

Millioner af Facebook-brugere "synes godt om" amerikanske TV-serier - se de 10 mest populære her

Der er kun amerikanske TV-serier at finde på listen over de 10 mest populære serier verden over på Facebook.

TVTID.dk har undersøgt, hvilke TV-serier der har flest "likes" ("synes godt om" på dansk), og her er det den animerede sitcom 'Family Guy', der topper listen med støtte fra knap 40 millioner Facebook-brugere verden over.

Og noget tyder på, at Facebook-brugere er vilde med animerede amerikanske serier, for de fire øverste pladser på listen går til dem. Se, hvordan nogle af de danske TV-serier klarer sig på Facebook nederst i artiklen.

Nummer 1: Family Guy

'Family Guy' blev skabt af Seth MarFarlane i 1999, og den animerede sitcom blev aflyst allerede i 2002. TV-seriens omfattende fanskare protesterede dog, og derfor blev komedien om Peter Griffin og hans familie genoptaget. At serien har millioner af fans, er tydeligt, hvis man kigger på dens Facebook-side.

Antal fans på Facebook: 39,3 mio.

Nummer 2: The Simpsons

'The Simpsons' er en satirisk parodi på den amerikanske middelklasse og har vundet utallige priser og mødt anerkendelse verden over. Homer Simpson er en af de mest populære figurer på TV overhovedet, og familien Simpsons udskejelser er kendt verden rundt.

Antal fans på Facebook: 36,0 mio.

Nummer 3: South Park

Sort humor, et frimodigt sprog og masser af satire. 'South Park' har været på skærmen siden 1997 og betragtes af mange som en lillebror til 'The Simpsons'. Der er planer om at lave nye episoder om Stan, Kyle, Eric og Kenny indtil i hvert fald 2013, og det vil bringe serien op på 17 sæsoner.

Antal fans på Facebook: 34,8 mio.

Nummer 4: SvampeBob Firkant

'SpongeBob Squarepants' - som den animerede TV-serie hedder på originalsproget - er i princippet en børneserie, men som adfærden på Facebook også viser, så er det en serie, der henvender sig til et bredt publikum. Den har kørt siden 1999 og udspiller sig på bunden af Stillehavet, hvor havsvampen SvampeBob bor i en ananas.

Antal fans på Facebook: 28,6 mio.

Nummer 5: House

Et universitetshospital danner rammen om dramaserien 'House', der tidligere i år blev kåret Guinness Rekordbog som den mest sete TV-serie verden over. Sorterer man de animerede serier fra, er den da også den mest populære dramaserie på Facebook. Ifølge Guinness Rekordbog bliver hvert afsnit set af cirka 82 millioner TV-seere verden over.

Antal fans på Facebook: 25,5 mio.

Nummer 6: Two and a Half Men

2011 har været et turbulent år for 'Two and a Half Men'. Den amerikanske avis The New York Times kårede TV-serien som det seneste årtis bedste TV-serie, og i marts blev Charlie Sheen fyret fra serien og erstattet af Ashton Kutcher. Serien har kørt siden 2003 og fortsætter formentlig et par sæsoner endnu trods Sheens exit.

Antal fans på Facebook: 23,9 mio.

Nummer 7: How I Met Your Mother

'How I Met Your Mother' rullede første gang over TV-skærmene i 2005, og her fortæller hovedpersonen Ted Mosby sin søn og datter om de begivenheder, der førte til, at han mødte deres mor. Serien har John Radnor i hovedrollen, og historien, der har sit udgangspunkt i året 2030, fortælles af Bob Saget.

Antal fans på Facebook: 17,4 mio.

Nummer 8: The Big Bang Theory

Eksperimentalfysikeren Leonard (spillet af Johnny Galecki) og den teoretiske fysiker Sheldon (spillet af Jim Parsons) er to nørder, der bor sammen i en lejlighed. De har meget svært ved at agere og fungere socialt, hvilket stilles i stærk kontrast til deres smukke genbo Penny. Serien har kørt siden 2007.

Antal fans på Facebook: 17,1 mio.

Nummer 9: Futurama

Endnu en animeret TV-serie blander sig blandt de 10 mest populære, og igen er Matt Groening, skaberen af 'The Simpsons', involveret med 'Futurama' fra 1999. Serien foregår i det 31. århundrede. Serien blev droppet af Fox i 2003, men i 2008 begyndte man igen at producere nye afsnit.

Antal fans på Facebook: 17,0 mio.

Nummer 10: Glee

Den amerikanske musicalkomedie 'Glee' er den nyeste TV-serie blandt de 10 øverste, og siden serien startede i 2009, har den allerede sikret knap 17 millioner fans, og dermed er den allerede mere populære på Facebook end 'Venner', der "kun" mønstrer 13,3 millioner "likes".

Antal fans på Facebook: 16,9 mio.

Danske TV-serier

Ser man på de danske dramaserier, er der lidt mere beskedne "likes" til aktuelle TV-serier som eksempelvis 'Borgen', der har cirka 850 fans, og 'Broen', der må nøjes med cirka 750. DR-klassikererne 'Rejseholdet' og 'Matador' klarer sig lidt bedre med henholdsvis 7500 og 17.000 Facebook-brugere.

De danske TV-programmer befinder sig tydeligvis bedre i underholdningskategorien, og her er livesketchprogrammet 'Live fra Bremen' noget bedre med med støtte fra 194.700 brugere, mens talkshowet 'Natholdet', der i høj grad gør brug af sine Facebook-brugere, er populært blandt 115.800.

Sune Jørgensen (sujo@tv2.dk)