Inder vandt rekordgevinst ved at sige "Danmark"

16x9

Virkelighedens 'Slumdog Millionaire' vandt i går, hvad der svarer til 5,5 mio. danske kroner i det indiske 'Hvem vil være millionær'. Svaret på det sidste spørgsmål var "Danmark"

I går aftes kunne den fattige kontorassistent Sushil Kumar som den første nogensinde i den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær' (på indisk 'Kaun Banega Crorepati') løbe med fem Crore - hvilket svarer til omkring 5,5 millioner danske kroner.

En helt god gevinst for den fattige Kumar, der er vant til at hæve en månedsløn, på hvad der svarer til 650 kr.

Og det var Danmark
Det allersidste millionspørgsmål i gårdsdagens indiske 'Hvem vil være millionær' lød:

"Hvilken kolonimagt afsluttede sit engagement i Indien, da den solgte sine rettigheder til øgruppen Nicobarerne til Storbritannien 16. oktober 1868?"

Hvortil Kumar ganske rigtigt svarede:

"Danmark"

Således var lille Dannevangs beskedne kolonifortid med til at sikre en fattig inder en præmie, som Sushil Kumar selv siger i første omgang skal gå til at bygge et nyt hus.

Da det er første gang i Indien, at nogen vinder så stor en præmie i det populære TV-program, og fordi Sushil Kumar ligesom hovedpersonen i Danny Boyles Oscar-vindende film 'Slumdog Millionaire' kommer fra beskedne kår - så er Kumars rekordgevinst en stor nyhed i den indiske presse.

Bjarke Hansen bjah@tv2.dk