Naser Khader springer ud som komiker

16x9

Naser Khader har skiftet politiske beslutninger på Christiansborg ud med vel-timede jokes i 'Vild med comedy'

Den tidligere folketingspolitiker Naser Khader fra Det Konservative Folkeparti var torsdag aften på scenen i Danmarks største comedy-klub, Comedy Zoo, i København.

Her fik den forhenværende Christiansborgpolitiker sin debut som stand-up-komiker under optagelserne til TV-programmet 'Vild med comedy', der sendes på TV 2 Zulu.

"Jeg var dødnervøs. Det, jeg var nervøs for, var ikke, om jeg ville kunne huske teksten. Det, jeg var mest nervøs for, var, at jeg ville få blackout. Der er det vigtigt at slappe helt af, være helt rolig og tænke sig godt om," siger Naser Khader til TVTID.dk.

"90 procent er mit eget materiale"
Politikeren har de seneste fem dage forberedt sig på, hvordan han skulle formå at underholde med sjove jokes og anekdoter på scenen, hvor den tidligere leder af Liberal Alliance skulle optræde i 10 minutter. Til det har den konservative politiker fået hjælp af stand-up-komikeren Christian Fuhlendorff.

"Man skal lige have afgrænset, hvad man vil tale om. Jeg tror, at 90 procent er mit eget materiale, som han lige har kigget på og gjort lidt skarpere, end jeg egentlig ville," fortæller Naser Khader.

Ud over Naser Khader medvirkede også radio- og TV-vært Nikolaj Koppel, samt skuespillerne Jens Andersen og Maibritt Saerens, og de kæmper om at blive aftenens sjoveste stand-up-komiker i TV 2 Zulu-programmet 'Vild med comedy'.

Stor forskel at lave comedy
"I starten tænkte jeg, at Maibritt og jeg ville have det nemmere, fordi vi er vant til at stå på en scene, men når jeg ser på Maibritt, kan jeg se, at hun har det sværere end både Nikolaj Koppel og Naser Khader, fordi hun netop er bevidst om, hvad det er hun gør, og hvordan hun gør det," siger Jens Andersen.

Ifølge skuespilleren er der nemlig stor forskel på at optræde på en scene og lave stand-up.

"I denne disciplin handler det nemlig om "at være sig selv", og på den her måde er man ikke sig selv, men stand-up-komikeren," forklarer Jens Andersen.

Tidligere har 'Dagens mand'-værten Pelle Hvenegaard, skuespilleren Thomas Bo Larsen, sangeren Rasmus Nøhr, praktikanten Thomas Skov Gaardsvig, samt TV-værterne Claus Elming, Mark Stokholm og Cecilie Frøkjær forsøgt sig som stand-up-komikere i 'Vild med comedy'.

Du kan se, hvordan Naser Khader og de andre deltagere klarede sig i deres debut som stand-up-komikere, når de nye afsnit sendes i starten af 2012 på TV 2 Zulu

Sune Jørgensen (sujo@tv2.dk)