Dick Kaysø er ny 'Colombo'

16x9

Snart serverer Kaysø, Gråbøl og Berlin 'comfort food' af den gammeldaws slags til TV-seerne. TV 2 Charlie har fået sin første egenproducerede TV-serie: 'Carmen og Colombo'

Vist er den spritny og frisk fra klipperummet. Men kniber man øjnene lidt sammen, er det ikke til at se, om TV 2 Charlies nye TV-serie 'Carmen og Colombo' er lavet i 1991 eller 2011. Og det er ingen kritik. Det er faktisk en del af charmen. Det mener Vicki Berlin, som spiller en af hovedrollerne.

"Det er enormt charmerende, at den her serie er så oldschool. Den går ligesom helt tilbage til rødderne. Det er sådan en hyggegriner, der ikke kører med hurtige punchlines, ligesom alle de nye serier. Man sidder måske mere og smiler og kommer i godt humør, end man sidder og klasker sig på lårene," siger skuespilleren til TVTID.

I serien følger vi hverdagen hos parret Gert og Kate (Dick Kaysø og Ditte Gråbøl), som er henholdsvis køkkenbordsdetektiv og småclairvoyant frisør. De har medhjælperne Bo og Gitte (spillet af Nicolai Hamilton og Vicki Berlin). Miljøet er hverdagsagtigt og socialrealistisk, men med et rosenrødt skær af feelgood og julekalender-agtig hygge.

Serien er makaroni med ost
"Hvis serien var en madvare, er det såkaldt 'comfort food'. For eksempel makaroni og ost, som jeg elsker. Det ersådan noget, der let glider ned og smager rigtig godt. Det er beregnet til, når man ikke gider mere død og ødelæggelse i nyhederne, men bare vil se noget, der får en til at smile og have det godt," mener Vicki Berlin.

Og spørger man hendes medspiller Dick Kaysø, er det rare og letfordøjelige netop pointen ved komedien.

"Ideen med sådan en helt folkelig komedie er jo at tage sådan nogle genkendelige hverdagsting og gøre dem lidt mildere og lidt mere romantiske. Vi gør alting enklere i serien," mener skuespilleren.

'Carmen og Colombo' er den første egenproducerede fiktionsserie fra TV 2 Charlie og består foreløbigt af seks afsnit. Anden sæson er allerede ved at blive forberedt, til hvis serien bliver en succes.

'Carmen og Colombo' bliver vist første gang onsdag d. 21. september kl. 21.00 på TV 2 Charlie

Alice Petersen