Video: Løkke stjal TV-trick fra Al Gore

16x9

Det var ikke tilfældigt, at Lars Løkke Rasmussen forlod sin plads under valgprogrammet 'De ni bud'. Sammenlign dansk og amerikansk TV-klip her

I søndagens politiske debat i TV 2s valgprogram 'De ni bud' forlod statsminister Lars Løkke Rasmussen pludselig sin plads og gik over mod Helle Thorning-Schmidt.

Men efter alt at dømme var der ikke tale om en spontan indskydelse fra Lars Løkkes side.

"Det virker bestemt, som om Løkke har ladet sig inspirere af en episode fra den amerikanske valgkamp i 2000," siger kommunikationsrådgiver Peter Goll fra firmaet Geelmuyden Kiese til Ekstra Bladet.

(Sammenlign de to episoder på videoklippene øverst og nederst på siden).

Skræmme-effekt ikke så stor
Meningen med Løkkes "springtur" var at skræmme og intimidere sin politiske modstander. Men da han ikke er så høj af statur, og både TV 2-værten Cecilie Beck og Helle Thorning rager op over ham, var virkningen ikke så stor, som det var tilfældet med Al Gore/George Bush.

"Al Gore var jo større end Bush. Lars Løkke havde måske ikke helt samme skræmme-effekt over for Helle Thorning, da han stod over for hende. Det kommer mere til at virke lidt spøjst. Men det gibbede jo i os seere, da han gjorde det, så det har jo en effekt," siger kommunikationsekspert Peter Goll til EB.

Om Lars Løkke Rasmussens stunt får effekt på den lange bane, vil vise sig ved folketingsvalget d. 15. september. Som bekendt lykkedes det ikke Al Gore at vinde præsidentvalget over George Bush - skræmme-effekt eller ej.

Susanne Nielsen