Kongesøn indtager 'Vild med dans'

16x9

Rapperen og skuespilleren Al Agami har overlevet flugt fra Afrika og diplomatmøder. Nu kaster han sig ud som danser i den nye sæson af 'Vild med Dans' på TV 2

Al Agami er bedst kendt som rapper og for samarbejdet med navne som Remee og Thomas Blachman i 1990'erne, samt roller i danske film og teaterstykker. Nu venter der ham en ny udfordring i årets 'Vild med dans', der det glæder TV 2's underholdningschef, Gitte Madsen meget.

"Vi har prøvet at få fat i Al Agami til Vild med Dans i mange år, så jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes," siger hun til TVTID.

Agami stritter på den rigtige måde
Rapkunstneren har været ganske vidt omkring, og netop hans stil gør, at han passer perfekt ind i konceptet ifølge Gitte Madsen:

"Han er en gadedreng, der stritter på den helt rigtige måde i forhold til alt det pæne, der også er i ballroom dancing," lyder det fra underholdningschefen, der uddyber:

"En god deltager er en, der har langt hjem, og det må man sige, at han har. Han er vant til at stå på en scene, og rokke til sine egne rytmer, men det her bliver noget andet," mener Gitte Madsen.

Idi Amin ville myrde Agamis far
Al Agamis historie er ganske anderledes end de flestes. Den brutale diktator Idi Amin planlagde at myrde faderen, der er konge af Lado - et grænseområde ved Uganda, Sudan og Congo.

Derfor flygtede familien i 1974, da Agami kun var to år gammel. Rejsen endte i Kokkedal, hvor han lærte dansk og startede i børnehave.

Få år senere flyttede familien til Afghanistan, hvor faderen havde fået job som FN-diplomat. Men landet var præget af uro.

Turen gik hurtigt tilbage til Kokkedal i 1980. Allerede som 10-årig var Agami med som sekretær ved faderens utallige møder med diplomater om situationen i Lado, der endnu ikke er anerkendt som en stat.

Rapper og bjergbestyrer
Familien forventede, at Agami gik i faderens akademiske fodspor. Men i 15-års alderen opdagede han talentet for at rappe på amerikansk. Sådan kom den unge statsløse afrikaner af med mange aggressioner. Siden er han blevet et kendt navn i musikbranchen.

I dag bestyrer den kommende 'Vild med dans'-deltager bjerget Mount Ete i Uganda. Det er hans opgave at løse konflikter mellem de indbyggere, der bor omkring bjerget.

Teaterskuespiller i en kendt familie
Det er ikke første gang, at familien Agami træder ind i rampelyset. Al Agamis bror, Kuku, var sammen med sangerinden Zindy Laursen, husband i det populære TV 2-program 'Venner for livet'.

Al Agami har en del erfaring fra de skrå brædder. I 1997 spillede han med i opsætningen af den verdensberømte musical 'Hair' på Betty Nansen Teateret, der efterfølgende tog på turné til Paris. Fem år senere var turen kommet til den anmelderroste rap-teaterkoncert '11 komma 7' på samme teater.

Den 39-årige Agami skulle have deltaget i 'Vild med dans' i 2005, men måtte melde fra. Nu er han klar til at danse sig ind i danskernes stuer, når programmet får premiere på TV 2.

Kasper Skov Jensen/Christian Bové