TV-station undskylder for 'The Killing'-slutning

16x9

TV-stationen bag den amerikanske udgave af 'Forbrydelsen' rykker nu ud med en undskyldning for slutningen på første sæson

Hvis man følger med i 'The Killing' på dansk TV og gerne vil bevare spændingen, så skal man ikke læse videre her.

De amerikanske TV-seerne blev frustrerede, da første sæson af den ellers populære TV-serie 'The Killing' sluttede for nylig.

Frustrationen udsprang af, at mordet på Rosie Larsen i modsætning til i den danske version ikke blev opklaret, og kabelkanalen AMC erkender nu, at det var en rigtig dårlig idé.

Seerne føler sig snydt
I stedet for den "nye morder", som Kanal5 herhjemme lokker med i reklamerne for søndagsserien, diskede AMC op med en såkaldt cliffhanger, da sidste afsnit af 'The Killing' gik over skærmen i juni, og det fik den ellers populære serie til at styrtdykke i popularitet.

Den reaktion fra seerne, havde de ikke forventet pĂĄ TV-stationen AMC, og det var bestemt ikke meningen.

"Det var aldrig vores hensigt at snyde nogen, men vi burde have håndteret folks forventninger bedre", sagde programchef Joel Stillerman på et pressemøde fredag, hvor han også lovede, at Rosies morder afsløres i starten af næste sæson.

Stillerman fastslog, at TV-stationen trods fodfejlen stadig er stolt af 'The Killing'.

Nomineret til to Emmy-statuetter
Og det kan de roligt være, for to af hovedkræfterne, Mireille Enos og Michelle Forbes, er nomineret til en Emmy for deres præstationer som henholdsvis Sarah Linden og Mitch Larsen - de amerikanske udgaver af Sofie Gråbøls Sarah Lund og Ann Eleonora Jørgensens Pernille Birk Larsen.

Anden sæson af 'The Killing', som er baseret på historien fra 'Forbrydelsen II', begynder i USA til efteråret. Her hjemme bliver det næstsidste afsnit vist på Kanal5 på søndag, og finale-afsnittet kan altså ses søndag d. 14. august kl. 20.00.

Louise Vilsbøl / WENN