Følg Kyllingens vej tilbage til toppen på TV

16x9

TV 2 har fulgt cykelrytteren Michael Rasmussen og fortæller torsdag aften historien om 'kyllingens vej tilbage'

Den 25. juli 2007 vinder Michael Rasmussen årets kongeetape i Tour de France på toppen af Col d'Aubisque. Han er i forvejen iført den gule førertrøje, og med sejren udbygger han sin samlede føring og er pludselig favorit til at vinde verdens hårdeste cykelløb. Samme aften bliver han smidt ud af løbet.

Her fire år efter er han i gang med sit comeback, men vejen tilbage til toppen er lang, og Kyllingen må kæmpe i noget mere ydmyge omgivelser end før.

For hvor det før hed Giro d'Italia og Tour de France for Rabobank, hedder det i dag Post Cup-løb i Køge og Jysk-Fynske mesterskaber i Sønderborg for det nystartede cykelhold Christina Watches Onfone.

Hævn er en motivationsfaktor
TV 2|SPORTEN har igennem det sidste halve år fulgt Michael Rasmussen, og torsdag d. 30. juni fortæller han om sit comeback i programmet 'Michael Rasmussen - Kyllingens vej tilbage'.

For hvordan kan man sætte sig op til de nye og noget mere ydmyge udfordringer, når man var så tæt på at vinde verdens største cykelløb? Og hvordan er det pludselig at køre om sejren i Køge og Sønderborg, når man senest vandt på toppen af Col d'Aubisque?

"Hævn kan være en ganske udmærket motivationsfaktor - og har sikkert også været det for mig undervejs, men uden passion for cykelsporten kan det ikke lade sig," siger Michael Rasmussen i programmet.

Fortæller om op- og nedture
Her fortæller "Kyllingen fra Tølløse" også om den svære tid. Om dagene, hvor han har været nødt til at stige af cyklen og droppe træningsturen, og om dagene, hvor minderne får overtaget, og han sidder dybt ulykkelig i sin kælder og ser TV-klip fra "dengang".

Men der er også masser af opture, og Michael Rasmussen sætter i programmet ord på den glæde, det blandt andet var, da Christina Watches-Onfone som sidste hold blev udtaget til Post Danmark Rundt.

Se 'Michael Rasmussen - Kyllingens vej tilbage' torsdag d. 30. juni kl. 21.25 på TV 2

Louise Vilsbøl