DR: Flere kunstnere i nyhedsudsendelserne

16x9

Danmarks Radio har netop vedtaget en nyhedsstrategi for de næste fire år - og den byder på flere kunstnere

Spørgsmålet har været oppe at vende før, men nu er det blevet en del af Danmarks Radios officielle fireårige nyhedsstrategi - der skal flere kunstnere og kulturpersonligheder i DRs nyhedsudsendelser.

Mere forståelse
TVTID har talt med direktør for DR Kultur, Morten Hesseldahl. Han fortæller, at kunstnere og kulturpersonligheder kan bidrage med noget, som politikere og fagfolk ikke kan.

- Politikere bringer holdninger ind i debatten, fagfolkene bringer facts og oplysning ind i den, og kulturpersonligheder kan bringe forståelse og perspektiver ind debatten, udtaler Hesseldahl, og fortsætter;

- Men det er selvfølgelig slet ikke meningen, at kunstnerne skal erstatte fagfolk eller politikere, de skal supplere dem. Tanken er jo, at de skal hjælpe med at gøre os alle klogere.

Kunne ikke forudse revolutioner
Morten Hesseldahl giver et aktuelt eksempel på, hvordan kulturpersonligheder måske kunne have lært os noget om vigtige begivenheder, som andre ikke kunne få øje på.

- Vi har jo fx set med de seneste ugers begivenheder i Mellemøsten, at dem havde fagfolkene ikke forudset komme. Der kunne vi måske have haft gavn af at tale med nogle kulturpersonligheder med fingeren på den nordafrikanske puls, som kunne have fortalt, at der var noget i gære.

Den nye fireårsplan betyder dog ikke, at kulturpersonlighederne er skrevet fast ind i DRs kommende nyhedsudsendelser.

- Der er ikke nogen fast kvote eller plan for, hvor mange kunstnere, der skal være i nyhederne, men der er en ny retningslinje, slutter Morten Hesseldahl.

Bjarke Hansen