Peter Mygind er årets MGP-vært

16x9

Peter Mygind står i spidsen for børnenes MGP-finale, som afholdes den 5. marts i Ballerup Super Arena

Det bliver den garvede vært Peter Mygind, som har masser af skærm- og børnetække, der skal lede børnenes MGP, som er årets største musikalske begivenhed for børn. Og Peter Mygind glæder sig til sin nye rolle.

- Lige nu er jeg i fuld gang med forberedelserne. Jeg glæder mig til at møde alle deltagerne og sammen med dem og publikum binde et show sammen, som bliver husket for startskuddet på en musikalsk talentmæssig udvikling i børne- og musikkulturen tegn," siger Peter Mygind i en pressemeddelelse.

Undervejs i showet får værten selskab af de kendte Ramasjang-figurer.

Samspil mellem MGP for børn og voksne
Det er første gang nogensinde, at MGP og Dansk Melodi Grand Prix afholdes på samme scene. Det bliver Ballerup Super Arena, der med en uges mellemrum lægger hus til begge de store begivenheder.

De voksne kan se frem til det store show den 26. februar, mens børnene kan glæde sig til deres grande finale den 5. marts. Sammenfaldet af de to begivenheder er dog langt fra tilfældigt.

- Børnenes MGP handler om processen i at skabe musik og at finde glæden ved musikken. Det er sådan det hele starter - også for de voksne. Derfor er det fuldstændig oplagt at lade de to musikalske begivenheder udspille sig på samme scene med et særligt samspil mellem de voksnes og børnenes show, siger underholdningschef Jan Lundme i en pressemeddelelse.

De 10 sange i årets MGP
Chokit
- Ta' dig nu sammen du (Aalborg)
Zak - Kan du føle den (Skanderborg)
Cooly Girly - Hvis jeg havde dig... (Ans)
Kastanie - Sara og Felicia (Valby)
Nina - Her ved mit klaver (Fuglebjerg ved Næstved)
Chestnut Avenue - Tro på dig selv (Farum)
Isabella - Rockstar (Ugerløse)
Emol feat. R-B-G - Vores verden (Gentofte og Hvidovre)
Chanlex - Min egen Maria (Hårby, Assens)
Joy Joy - Lattergas (Amager)

Louise Vilsbøl