Kanal5 bag årets eneste nye julekalender

16x9

For første gang sender Kanal5 julekalender, og det bliver tilmed den eneste nye af slagsen på dansk TV i år

For første gang sender Kanal5 julekalender, og det bliver tilmed den eneste nye af slagsen på dansk TV i år

Det er ikke nyskabelsen, der præger årets julekalendere. På DR genudsendes 'Absalons Hemmelighed' og TV 2 genudsender 'Pyrus i Alletiders Eventyr'. Men nu dukker en uventet spiller dog op på julekalender-banen.

Kanal 5 har den 1. december kl. 18.45 premiere på den helt nyproducerede julekalender 'Den unge Fleksnes'. Julekalenderen er norsk, men bliver oversat til dansk af blandt andet Anette Støvlebæk, Lars Mikkelsen, Andrea Vagn Jensen og Amin Jensen, somlægger stemmer til Fleksness som barn.

Som tidligere beskrevet på TVTID.dk er julekalenderen en historie bagom Fleksnes, som var en af 70'ernes helt store TV-succeser, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavien. Men hvorfor endte Fleksnes som han gjorde? Hvad fik ham til at slå sit tv og råbe "DææJååå"? Nu får vi hele historien.

Fleksnes som barn
I 'Den unge Fleksnes' følger vi Marve Fleksness i dagene op til jul. Marve bliver forelsket i Veronica, den nye pige i klassen, og for at imponere hende, bilder han hende ind, at han er en dygtig sanger.

Marve har ikke en tone i livet og får en kammerat til at synge for ham, mens han mimer til. Da Marve Fleksness bliver udvalgt til at synge duet med Veronica til skolens juleafslutning, er gode råd dyre.

Det bliver ikke bedre, da Marves mor skal på hvilehjem for nedslidte husmødre og Marves skøre onkel fra København, kommer for at passe ham. Marve har det svært med autoriteter og det præger hans opvækst og den største drivkraft bliver modgangen, han møder i sin hverdag.

Reider Fredrik Frydenlund debuterer i rollen som den unge Marve Fleksnes, som seerne møder som forvirret 13-årig.

Første gang Kanal5 sender julekalender
Hos Kanal5 er man selv sagt stolte af at være den eneste TV-station i Danmark, der sender en ny julekalender i år. Det er første gang kanalen sender en julekalender, så forventningerne er høje

- Danskerne har en stærk TV-julekalendertradition, og det er ikke rigtig jul, før hele familien har set julekalender sammen. På Kanal 5 er vi er meget stolte over at være den eneste TV-station der viser en nyproduceret familiejulekalender i år fortæller programdirektør Anne Engdal Stig Christensen.

Se julekalenderen 'Den Unge Fleksnes' fra onsdag den 1. december kl. 18.45 på Kanal5

Louise Vilsbøl