Ekspert: DR-nyheder på arabisk duer ikke

16x9

RUC-lektor Mustafa Hussain påpeger, at stort set ingen indvandrere ved, at der allerede findes DR-nyheder på arabisk

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, er på glatis, når hun bruger DR's nuværende nyheder på arabisk som argument for at feje et radikalt forslag om en ny TV-kanal på arabisk af bordet.

Det siger ekstern lektor ved Kultur- og Sprogmødestudier på RUC Mustafa Hussain.

"Under et stikprøve på Nørrebro i forbindelse med en undersøgelse om integration for nylig var jeg overrasket over, at ingen, og jeg gentager ingen, vidste noget om, at en sådan service eksisterer," siger Mustafa Hussain til Ritzau.

V: Eksisterer allerede
Det er den radikale leder, Margrethe Vestager, som siger til DR, at det kunne være godt med en TV-kanal, der sender på arabisk.

"Vi vil gerne have nyheder om Danmark med dansk vinkel på arabisk - gerne også på tyrkisk og engelsk - sådan at borgere, der endnu ikke behersker dansk, kan følge med i, hvad der sker i kongeriget," siger Margrethe Vestager, til DR Nyheder.

Ellen Trane Nørby mener imidlertid ikke, at Vestager ved, hvad hun taler om.

"Hun foreslår noget, der allerede eksisterer. DR har jo allerede nyheder på fremmedsprog. Ikke bare på arabisk, men også på engelsk, urdu og sydslavisk," siger Ellen Trane Nørby og henviser til den del af DR's hjemmeside, der viser nyheder på andre sprog.

Spild af penge
Men det er altså ifølge Mustafa Hussain helt ubrugeligt.

"Der er ikke nogen, der bruger disse medier. Det er spild af penge," siger han.

Ifølge lektoren fra RUC har TV-nyheder langt den bedste effekt.

"Der findes flere undersøgelser, der viser, at folk, der er i lavere socioøkonomiske grupper, bruger utrolig meget fjernsyn. Hvis man skal nå de segmenter, er man nødt til at lave fjernsynsnyheder," siger Mustafa Hussain.

Han mener ikke, der er behov for en hel kanal, men det kunne løses ved, at der blev sendt nyheder på fremmedsprog på DR's kanaler, når der ikke bliver sendt andet.

Ritzau