Realitystjerner snydes for løn

16x9

En række tidligere Paradise-deltagere mener, at firmaet XO Group snyder dem. Det skriver Ekstra Bladet i dag

Den fynske forretningsmand Nikolaj Krøll Madsen, som bl.a. er personlig manager for Amalie Szigethy, har tilsyneladende lavet sig en god forretning ved at have en række tidligere Paradise Hotel-deltagere i sin stald.

Gennem sit firma XO Group sender han flere af realitystjernerne rundt til hundredvis af danske diskoteker og barer. Her skal de via deres store popularitet trække kunder til i massevis.

Men i dag står fire af Paradise-kendisserne, Claudia Diaz, Nicolai Schwartz, Steven Wilkes (foto øverst) og Nick Zitouni frem i Ekstra Bladet og fortæller, at de er blevet ført bag lyset af en kontrakt, som lover dem gode penge, der i sidste ende aldrig kommer.

3000 kroner bliver til 1000
I den omtalte kontrakt, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, bliver realitystjernerne lokket med op til "400 job, der hver gang giver 3000 kroner i betaling" for en aftens arbejde. I realiteten er lønnen dog meget lavere.

"Jeg har modtaget 1000 kroner for en aftens arbejde. Men det var ikke det, jeg blev lovet med kontrakten," siger Claudia Diaz til Ekstra Bladet. Og hun støttes op af en anden eks-paradiso Steven Wilkes:

"Allerede efter to uger blev jeg sat ned i løn. Først fik jeg 2000 kroner for en aften og siden 1000 kroner," siger Steven til Ekstra Bladet.

Selv om Paradise-kendisserne bliver spist af med en lavere løn end lovet, viser det sig imidlertid, at diskoteker og barer faktisk betaler op til 5000 kroner pr. deltager. Penge, som XO Group nyder godt af.

Trues til at holde mund
Reality-kendisserne føler sig godt og grundigt snydt af Nikolaj Krøll Madsen og hans firma, og de fortryder nu, at de i begejstringens rus skrev under på kontrakten.

"XO Group afholdt et sindssygt langt informationsmøde lige efter 'Paradise Hotel', hvor de lokkede med alle mulige goder. Og vi skrev alle under, fordi det lød så godt. Vi tænkte ikke på at nærlæse alle papirerne," lyder det fra Claudia Diaz.

Men selv om Ekstra Bladet har talt med flere Paradise-deltagere end de nævnte fire, tør mange ikke stå frem, fordi de føler sig truede.

"Martin Aarøe, der har været Krølls højre hånd, truer med, at hvis vi ikke overholder kontrakten, så kommer de efter en," siger Nick Zitouni ligeud.

Susanne Nielsen