Video: Se Danmarks nye musikkanal

Den 15. november får Danmark en ny TV-kanal, der hovedsageligt vil vise gamle danske musikvideoer

Det går ganske godt for den danske musik i disse år, og snart kommer det til at gå endnu bedre.

Den tidligere direktør for Sky Radio Kasper Krüger starter nemlig en ny musikkanal, der har fået navnet Uptown TV, og som vil sende danske musikvideoer fra begydelsen af musik på TV og til nu.

Fra Walkers til Medina
Kasper Krüger har indtil videre fundet omkring 1000 musikvideoer, og de spænder vidt i både genrer og alder.

- Jeg har blandt andet fundet fem musikvideoer med The Walkers, som er en dansk gruppe fra 70'erne. De havde stor international succes, og nogle af deres hits er blevet genudgivet i dance-udgaver af blandt andet en hollandsk musikgruppe, udtaler Kasper Krüger, og fortsætter med at fortæller om sin jagt på sjældne videoer;

- Jeg har også fået opsporet en musikvideo med Jan og Kjeld, som var to danske brødre, der havde stor succes med nummeret 'Banjo-boy' i 50'erne. Men jeg mangler stadig at få en kopi af den video.

Også den nye musik
På den nye kanal kommer de dog også til at være ny musik fra navne som Medina, Rasmus Seebach og Sys Bjerre, men Kasper Krüger fortæller, at det især er de sjældne videoer, han finder sjove.

- Mange af de sjoveste ting er dukket op de mest uventede steder, og både producere, filminstruktører og musikere har bidraget, og jeg håber, at der er mange seere, der vil deltage i den jagt på gamle danske musikvideoer.

Indtiol videre har Uptown TV indgået samarbejdsaftale med TV-distributørerne Altibox, Woou og Glentevejens Antenneboks, og den kan dermed foreløbigt modtages af omkring 350.000 seere.

Bjarke Hansen/Ritzau