'Bonderøven' er Europas bedste

16x9

'Bonderøven' er netop blevet kåret som "det bedste public service_TV_format" i Europa

Bonderøven er netop blevet kåret som "det bedste public service-TV-format" i Europa.

The Eurovision Forum er netop blevet afholdt i Genève i Schweiz. Her mødes TV-folk fra Europa, Nordafrika og Mellemøsten for at udveksle idéer, og for at kåre det forgangne års bedste TV.

Og i kategorien "Bedste public service-format" løb Danmarks Radio med både guld og bronze

I seng med Bonderøven
DR2-succesen 'Bonderøven' vandt førstepladsen i konkurrence med programmer fra de 56 europæiske lande, der er medlemmer af European Broadcasting Union.

Et belgisk program ved navn 'The Collection' vandt andenpladsen, og et andet Danmarks radio-program, Jacob Olrik´s 'I seng med DR2', fik en delt tredjeplads.

Det simple liv
I The Eurovision Forums motivering til at kåre 'The Farmer', som 'Bonderøven' er blevet døbt på engelsk, lyder det bl.a.

- Frank Erichsen inspirerer og flytter folk. Det er en ung mand, der lever et simpelt liv på sin gamle, nedslidte gård, hvor han ønsker at realisere sin drøm. Og programmerne er lavet lige så rene og simple som indholdet: med én kameramand og Frank Erikchsen.

Sjælden autencitet
DR2s kanalchef Arne Notkin er ovenud lykkelig over sejren til de to DR2-programmer. Han ser det som en sejr for kvaliteten.

- Førstepladsen til 'Bonderøven' og tredjepladsen til 'I seng med DR2' viser, at der trods alt er lyspunkter af autencitet i en TV-verden, der ellers domineres af købte, plagierede eller stjålne koncepter af mere eller mindre udspekuleret karakter.

- 'Bonderøven' er ganske enkelt sit eget program. Og programmet er ham. Han er alternativ uden at være dogmatisk og frelst.

- Det samme med Jakob Olrik. Han er sit program. Han er den erfarne storebror, som vi alle burde have haft. Og så er den ikke meget længere, siger Arne Notkin.

Bjarke Hansen/DR kommunikation