DR-serie koster 7 millioner pr. afsnit

16x9

Til september er der premiere på DRs nye store dramasatsning, 'Borgen', som ligger i den absolut dyreste drama-kategori.

Sidse Babett Knudsen (foto) har hovedrollen som kontroversiel oppositionsleder i DRs nye politiske dramaserie 'Borgen'. Serien er i 20 afsnit og får premiere på DR1 i september.

Ifølge B.T.'s oplysninger er prisen hele syv millioner kroner pr. afsnit, hvilket er i den dyreste dramakategori. Det høje budget skyldes til dels, at TV-optagelserne ikke kunne finde sted på Christiansborg, men at man i stedet har måttet opbygge kulisser i DR's studier.

Serien er skrevet af Adam Price i forlængelse af stilen og traditionen fra 'Livvagterne' og 'Forbrydelsen' og instrueret af Søren Kragh-Jacobsen.

DR: Serien er ren fiktion
DR har i forbindelse med produktionen af 'Borgen' mødt kritik fra bl.a. Dansk Folkeparti, der frygter, at seriens figurtegning - ligesom det har været tilfældet med andre DR-serier - vil fremstille partiet i et dårligt lys.

"Det er klart, at vi skal have styr på vores ting, når vi bevæger os ind på den politiske arena. Det har ikke gjort os bange, men givet anledning til mange diskussioner," siger producent Camilla Hammerich til B.T.

Camilla Hammerich understreger samtidig, at serien er en fiktionsserie, hvor kortene er blandet så meget, at der ikke er én eneste person, man vil kende fra Christiansborg. Ligeledes vil medierne, der spiller en væsentlig rolle i serien, ikke bestå af DR og TV 2, men fiktive TV- og radiokanaler.

Susanne Nielsen