TV-serie får bøde for hesteonani

16x9

TV-kanalen Fox, der sender den amerikanske tegnefilmsserie 'American Dad', har fået en bøde på 25.000 dollars efter at have sendt et afsnit af serien, hvor det antydes, at Stan udfører seksuelle ydelser på en hest.

TV-kanalen FOX har modtaget over 100.000 klager efter en episode af TV-serien 'American Dad', der blev vist på amerikansk TV d. 3. januar i år. Men FOX har angiveligt ikke gjort noget, for at forsvare sig overfor klagerne. Derfor har den nationale TV-organisation FCC nu givet FOX en bøde på 25.000 dollars for manglende samarbejde i opklaringen af klagesagerne. Det skriver entertainment.co.uk.

Afsnittet indeholder en scene, hvor seriens hovedperson lærer, hvordan man skal tage sig af en hest. Her antydes det på det kraftigste, at han skal udføre seksuelle ydelser på hesten indtil den får en udløsning. Stan, seriens hovedperson, vender sig herefter mod hesten og beder den om at advare ham før den kommer. Det næste klip viser, at Stan bliver sprøjtet i ansigtet. Da der bliver zoomet ud viser det sig dog, at sprøjtet kommer fra en haveslange.

Forældre er oprørte
Selv om klippet blot antyder forulempelsen af hesten, så har antydelsen kombineret med sendetidspunktet, som var klokken otte en søndag aften, givet anledning til en del reaktioner. Blandt disse har det højtagtede amerikanske TV-forældreråd PTC (Parents Television Council) ytret sin bekymring omkring klippet.

- En TV-station sendte et animeret program på en søndag aften, hvor børn var blandt publikummet. Programmet viste en mand, der onanerede på en hest. Jeg havde aldrig forestillet mig, at de ord nogensinde ville blive sagt i den sammenhæng, men desværre, så er det her vi er, siger formanden for PTC, Tim Winter, til aceshowbiz.com.

Uenighed om bødens retfærdighed
Efter de mange klager, som FOX har modtaget, har FCC bedt om en redegørelse for episodens indhold samt en forklaring på den. Her mener FCC ikke, at de har modtaget den fulde forklaring, hvilket har resulteret i bøden på de 25.000 dollars for ikke at svare fyldestgørende på FCC's spørgsmål.

En talsperson fra FOX fortæller, at folkene på TV-kanalen er overraskede og forvirrede over bøden, da de har svaret på alle henvendelser og gladelig svarer på flere, hvis det skulle være.

TV-serien 'American Dad' blev skabt afSeth MacFarlane,som også har skabt serien 'Family Guy. 'American Dad' ynder at provokere seerne og gå lige til grænsen - dog med et glimt i øjet, ligesom det ofte ses i South Park og The Simpsons. Seriens femte sæson er netop sluttet i USA, men det er allerede blevet bekræftet, at der kommer en sjette sæson. Her hjemme vises 'American Dad' på TV3+.

Louise Vilsbøl