Stem: Den bedste mandlige vejrvært?

16x9

For at fejre at det gode vejr endelig ser ud til at være kommet til lille Danmark, så har vi her på TVTID lavet en afstemning om, hvem der er den bedste danske mandlige vejrvært igennem tiderne.

Vejrværter, eller TV-meteorologer, som de også hedder, har været at finde på dansk TV siden 1960. Men i en lang årrække var de helt ude af billedet, og det var istedet nyhedsværten, der læste vejret op i TV-avisen.

Men i 1988 fik meteorologerne igen et fast segment i slutningen af hver TV-avis, og folk som Henrik Voldborg og Mikael Jarnvig blev hurtigt folkeeje.

Mænd og kvinder
DR har igennem tiden især haft kvindelige vejrværter, hvor TV 2 har haft flere mandlige af slagsen.

Da denne afstemning handler om at kåre den bedste mandlige vejrvært, er der derfor en overvægt af TV 2-værter på listen. I næste uge kårer vi den bedste kvindelige vejrvært.

Hvis vi har glemt nogle vigtige folk på listen, så er I mere end velkomne til at tilføje jeres favorit nede i kommentarfeltet.

Mikael Jarnvig
Mikael Jarnvig er efterhånden blevet en institution i dansk TV-vejr. Og som én af de få meteorologer, så har han skiftet TV-station flere gange i løbet af sin karriere.

Jarnvig har lavet vejr i 22 år. Fra 1988 til 1996 var han ansat på Danmarks Radio, fra 1996 til 2002 var han ansat på TV3, og i de sidste otte år har han været ansat på TV 2.

Søren Jacobsen
Søren Vallentin Jacobsen er et af de nyere ansigter på Danmarks Radio. Han startede som flyvemeteorolog i 1984, og leverer nu vejrudsigter efter TV-avisen på DR1.

Jesper Theilgaard
Jesper Theilgaard er én af legenderne i faget. Han har været ansat som vejrvært på DRs TV Avisen siden 1990, og har skrevet flere bøger om vejret. Han modtog således Gyldendals faglitterære pris for bogen 'Det danske vejr' i 2007.

Ligesom Søren Jacobsen startede jesper Theilgaard også som flyvermeteorolog.

Henrik Voldborg
Voldborg startede som sådan det hele. Den runde mand med de farverige striktrøjer var elsket af alle for hans joviale facon og sit gode humør, dengang han bragte vejret til de danske stuer.

Med pauser fungerede han som TV-meteorolog på Danmarks Radio imellem 1963 og 1997.

Peter Tanev
Peter Tanev er måske det tætteste vi kommer på en arvtager for Voldborg, og han behøver nok ikke nærmere introduktion.

TV 2s faste vejrmand er nu ansat på 'Go´morgen Danmark', hvor hans medværter ofte får ham rodet ud i mange andre ting end deciderede vejrudsigter.

Per Fløng
Per Fløng er netop stoppet som vært på TV 2 Vejret, og arbejder nu som freelancefotograf. Han er uddannet biolog, og var ansat på TV 2 fra 2000 til 2010.

Anders Brandt
Endnu en TV 2-vejrvært. Anders Brandt er lidt mere tilbageholdende end de andre kendis-meteorologer, men han er alligevel blevet ganske populær hos TV 2s seere.

Jens Ringgård Christiansen
Jens Ringgård Christiansen er også vejrvært på TV 2. Han er uddannet meteorolog fra Danmarks Meteorologiske Institut og fra Københavns Universitet.

Bjarke Hansen