Ser du TV, når vejret er godt?

16x9

Målinger fra Gallup viser, at folk ser mindre fjernsyn i disse uger, hvor vejret bliver bedre. Det gode vejr går især ud over aftenprogrammerne.

Der er ikke noget, der er så godt, at det ikke er skidt for noget. Og de seneste ugers lyse lune forårsaftener har gjort, at de danske TV-kanaler taber seere.

Det viser målinger fra Gallup.

Går ud om aftenen
Det er især programfladen tidligt om aftenen, der mister seere i disse uger, hvor dagene bliver længere og aftenerne lunere. Bedre går det for de senere programmer.

På sidste uges top 10 over mest sete programmer var der således kun tre programmer, der havde starttidspunkt kl. 20.00 eller tidligere.

Kagen bliver mindre
Michael Jensen, TV-researcher i Mediaedge:cia, siger til Mediawatch, at det gode vejr betyder, at der kommer større konkurrence om seerne.

- Det betyder noget, at det begynder at blive godt vejr, seertiden er faldende for de seneste tre uger, så den kage TV-stationerne skal kæmpe om at få en bid af bliver mindre, for seerne tænder for TV senere og senere.

- Det betyder mindre for de stationer der er stærke i late primetime, men kan gå ud over programmer som TV 2 Nyhederne kl. 19.00, siger Michael Jensen.

Bjarke Hansen