Vil danskerne gerne betale licens?

16x9

En Megafon-undersøgelse viser, at danskerne gerne vil betale licens. Men dr.dk´s læsere er bestemt ikke vilde med kanalens finansieringsgrundlag.

Der er i øjeblikket forhandlinger i gang på Christiansborg om et nyt medieforlig. Og Danmarks Radio har i den forbindelse bedt analyseinstituttet Megafon om, at spørge danskerne om deres forhold til licensen.

Tilfredse med nuværende niveau
Megafon har spurgt 1.020 danskere, om de synes licensen burde sættes op, sænkes, eller fastholdes på det nuværende niveau.

57% af de adspurgte sagde, at de synes licensen burde blive på det nuværende niveau.

Det var dog kun 27% af de adspurgte, som præcist vidste, hvor meget vi betaler i licens i dag.

Den nuværende licens er på 2260kr. om året.

Ingen støtte til de kommercielle
Et flertal af de adspurgte mener desuden, at DR- og TV 2 Regionerne fortsat skal modtage licensmidler.

Men det er kun omkring hver femte, som støtter, at de kommercielle kanaler modtager licenspenge - hvad de gør i dag via public service-puljen.

Læserne uenige
På dr.dk stilede kanalen læserne de samme spørgsmål - om brugerne var glade for licensen og hvad de synes licensen skal bruges til. Og her var der overvældende enighed om, at licens er noget skidt.

Og så var der også en udtalt utilfredshed på Danmarks Radio´s hjemmeside med, at DR viser samme slags programmer, som man kan se på enhver anden kommerciel kanal, og med at DR sender så mange genudsendelser.

Bjarke Hansen