Stem: Bedste danske TV-kok?

16x9

Det vrimler for øjeblikket med kokke- og madprogrammer på TV-sendefladen. Vær med i TVTID.dk's afstemning, hvor vi kårer den bedste danske TV-kok.

Nedenfor har vi listet 11 af de største danske TV-kokke fra dette og de foregående årtier. Nu er det op til dig derude at afgøre, hvem der skal løbe med titlen som 'Den bedste danske TV-kok'.

Brødrene Price
De to brødre Adam og James Prices ugentlige madprogram blev så stor en succes, at DR valgte at flytte programmet fra DR2 til moderkanalen DR1. I programmet 'Spise med Price' laver brødrene mad og fortæller historier knyttet til maden efter et bestemt temas hver uge. Seneste tema var 'Den sidste nadver'.

Wassim Hallal
Han er i hvert fald Danmarks mest aggressive TV-kok. For tiden koster Wassim Hallal rundt med de håbefulde kokke-talenter i 'Helvedes Køkken'. Han bandede dog så meget, at TV 2 måtte flytte programmet til et senere tidspunkt, hvor børnene var blevet lagt i seng. Wassim Hallal er ikke bange for selv at gå forrest, når der skal udvises håndværk i et køkken.

Camilla Plum
Hun er selvlært kogekone og har programmet 'Den sorte gryde' på DR2. I programmet afslører hun nogle af sine magiske opskrifter og lærer seerne grundlæggende, men glemte kundskaber i køkkenet. Hun stiller dog to betingelser: Danskerne skal acceptere, at det tager tid at lave god mad, og de skal acceptere, at det kræver godt håndelag. Bliver de to betingelser opfyldt, kan madlavning ifølge Camilla Plum blive et eventyr.

Søren Gericke
Hans lidt grove facon er kendetegnende, når Søren Gericke laver mad. Han er i øjeblikket ikke aktuel med sit eget TV-program, men har tidligere kunnet opleves i blandt andet Søren Ryges haveprogram 'DR Derude'. Søren Gericke har ofte diskuteret og ikke mindst kritiseret dansk madkultur.

Nikolaj Kirk
Her har vi i hvert fald den danske TV-kok, der har den særeste frisure. Men lave mad, det kan han også. Nikolaj Kirk er en af de unge vilde kokke, der talentfuldt har skabt sin helt egen stil med originale sammensætninger af grøntsager, fisk, kød og frugter og et grænseløst krav til kvalitet.

Nikolaj Kirks mål er at nærstudere og forbedre de råvarer, vi kan købe i forretningerne i dag. Samtidig skriver han på kogebog nr. 7, underviser kræsne børn og optræder som medievant kok i diverse TV-programmer blandt andet 'Go' Morgen Danmark'.

Claus Meyer
Her har vi måske de danske TV-kokkes fader. Med sin rolige facon har han charmeret sig ind i de danske stuer, da han op gennem 90'erne kokkererede på DR1 i 'Meyers Køkken'. I 2007 dukkede Meyer igen op på skærmen i programmet 'Mad i Norden - smag på Danmark', som også blev sendt på DR1. Claus Meyer har ikke været TV-aktuel de seneste par år, men han er bestemt stadig køkken-aktuel og fortjener derfor en plads på listen.

Henrik Boserup
Har gennem det seneste års tid gæstet 'Go' aften Danmark' og 'Aftenshowet', især når der er dømt grillsæson, som er Boserups absolutte højtid. Henrik Boserup taler hurtigt og farer rundt i køkkenet med en seriøs mine, så man er tvunget til at lytte efter.

Lene Hansson
Måske Danmarks sundeste TV-kok. Lene Hansson gæste-optræder eller optræder som coach, kok og vejleder i adskillige livsstils- og madprogrammer. Sit helt eget madprogram har Lene Hansson ikke, men man skal have zappet godt for at komme uden om hende på TV alligevel. Lene Hanssons speciale er at lave enhver ret sund og appetitlig samtidig.

Den skaldede kok (Carsten Olsen)
Det er nok de færreste, der rent faktisk har set Carsten Olsens, bedre kendt som Den skaldede koks, TV-programmer. Men han har et fast mad-program på DK4. Dog er han flink til at gæste andre programmer, hvor der lige mangler en TV-kok. Den skaldede kok er kendt for rustik mad med masser af saft og kraft. Han disker op med ærlige retter uden forfinede detaljer og tomme kalorier.

Kille Enna
Tidligere TV-kok på DR2- programmet 'Et bedre liv'. Her gav hun hurtige tips og tricks til hverdagsluksus, med krydderierne om bord. For Kille Enna handler det om at forkæle sig selv, være nysgerrig og åbne dørene op til nye smagsverdener og teknikker. At give den grå hverdag lidt mere farve og smag.

Mik Schack
Journalisten og provocateuren Mik Schack er kendt og berygtet som både journalist, tegner og musiker. I kultprogrammet 'Hjemmeservice' på DR2 tog Mik Schack pulsen på den danske madkultur, lavede mad til levende musik og gav gode råd til, hvordan vi kunne sætte mere krydderi på vores hverdagsmad. Den sidste omgang hjemmeservice løb over skærmen i 2007, men Mik Schack står stadig printet i mange seeres hukommelse.

Hvad synes du? Hvem er den bedste TV-kok, der er eller har været på dansk TV? Afgiv din stemme oppe til højre i artiklen.

Louise Vilsbøl