'Livvagterne' fik en Emmy

16x9

Så skete det for femte gang. DR vandt i nat en Emmy for bedste dramaserie. Denne gang for 'Livvagterne'.

Overraskelsen var stor hos den danske delegation, da DR-dramaserien 'Livvagterne' i nat vandt en Emmy ved den internationale TV-prisfest i New York.

Serien om PET-livvagterne, der er instrueret af Mikkel Serup og produceret af Sven Clausen, vandt i skarp konkurrence mod den britiske TV-serie 'Spooks'.

Det er den tredje Emmy til succesforfatterne Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, der også vandt den prestigefyldte pris for 'Rejseholdet' i 2002 og 'Ørnen' i 2005.

Femte sejr for DR
For DR var sejren den femte på otte år, idet det også blev til Emmy'er til 'Nikolaj og Julie' i 2003 og til 'Unge Andersen' i 2005.

Ved den internationale Emmy-uddeling er det udelukkende TV-produktioner fra andre lande end USA, der medvirker. Flere hundrede programmer har i år deltaget i konkurrencen i de to dramakategorier, inden de blev reduceret til i alt 48 (12 fra hver af fire verdensdele).

'Livvagterne' og 'Mille' blev herefter udvalgt af den europæiske jury til at repræsentere Europa i konkurrencen mod resten af verden.

Ingen Emmy til 'Mille'
Danmarks Radio var som sagt også nomineret for bedste børne- og ungdomsdrama med Karina Dam og Poul Bergs 'Mille'. Men serien måtte i denne omgang nøjes med nomineringen.

Susanne Nielsen/Ritzau